1.3.2016

Maahanmuuttaja pelko. Päätoimittajat.

Ei kai muuta tarvitse pelätä kuin terrorismia.

Sen sijaan ärsytystä on kyllä riittämiin tulijoiden huonojen tapojen vuoksi. Kuka haluaa alkaa kouluttamaan täysin pystymetsästä tulevaa, joka ei lue eikä kirjoita mitään kieltä?

Mekastava laumoissa kuljeskeleminen kaduilla ja liikkeissä. Roskaaminen, huutelu ja kiinnikäyminen.

Voihan sitä pelätä, mutta ei se ole muuta kuin raivoa, mitä tämä kaikki aiheuttaa.

Erilaiset tavat. Ne ärsyttävät kun ei ole yhteisössä käyttäytymistä alkuperäisen väestön tapojen mukaan.

No. Meiltähän käy tällaista sakkia etelänlomilla mekastamassa ja sotkemassa alkuperäisväestön elämää.

Ja muilla kaupunkilomilla. Muistan yhden hotellin valittaneen matkatoimistolle, että oli lähetetty huonoja asiakkaita, jotka juopottelivat ja metelöivät. Ja onhan kuultu, että on rikottu kalusteita ja heitelty parvekkeelta alas.

Huono käytös. Siinä on se friktio, mikä normaali ihmiseen vaikuttaa. Se tulee syystä, että joukossa tyhmyys tiivistyy ja yllytyshulluus ottaa vallan.

Sveitsi on päättänyt, että pikkurikoksia saa tehdä joutumatta pois maasta. Häh? Kuinka tyhmää.

Siitä kirjoittelee Economist sivullaan.

Asiasta toiseen.

Suomessa päätoimittajat haikailevat Kekkosen aikaa ja neukkupelkoa, ettei kukaan sanoisi mitään tai lähettäisi kirjoitusta lehteen, mitä ei julkaista.

Se aika on mennyt. Nyt on sanaa viljelty vapaasti ja sen runsaus asettaa omat rajansa kuulluksi tulemiselle.

Uutisvahtia on yritetty kasvattaa internetissä jo 90-luvulta. Ei se oikein ole loppuviimeksi onnistunut, vaikka uhkailut ja erilaiset hakkerointitoimet saivat aikaan rajaa sille, mistä aiheesta voi kirjoittaa.

Vähän hymyilyttää, että tuli laitettua vastineita lehtien pääkirjoituksiin jo heti aamusta ennen kuin kukaan ehti lukemaan.

Se ei ollut oikein reilua Uutisvahdilta ja pahoittelemme tätä niille, jotka asiasta ovat kärsineet. En mainitse mitään lehtiä. Suurimpia sanomalehtiä olivat Suomessa.

Nettiyllytys ei kuitenkaan ole niin vaarallista kuin mitä päätoimittajat luulevat. Sitä on tarjolla niin paljon ja kommentointimahdollisuuttahan ei tarvitse laittaa, jos ei kommentteja haluta.

Juttu on vaan niin, että kommentteja haluavat kaikki. Tai ainakin lukijoita, joista halutaan tietoa, että ketä ne ovat ja mistä kotoisin ja sitten vielä muutakin tietoa, että markkinointia voi tehdä.

Että silleen nyt vaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti