24.3.2016

Ei terrori uutiset tänään

Mielenkiintoisin on Kiinan ensimmäinen ulkomainen sotilastukikohta. Reutersilla on video, josta allekirjoittanut ymmärsi, että Djiboutissa on tekeillä tämmöinen.

Se on lähellä amerikkalaisten tukikohtaa. Että mitä tämä kaikki merkitsee, onko Kiina hullu ja haluaa maailmanvaltaa? Eihän siitä mitään hyötyä ole.

Toiseksi mielenkiintoisin uutinen tulee esiin Google Newsillä. Se koskee päiväunia, mistä sanotaan ettei ole terveellisiä ollenkaan.

Sinne on oikein linkki tässä WebMD.

Pitkistä päiväunista tulee sydänvaivojen vaara ja kakkosluokan diabeteksen vaara.

New York Timesin pääkirjoitus antaa neuvoja Euroopalle, miten toimia terrorismin kanssa. Tämä on meitsille aina yllätys, että tuo sanomalehti neuvoo Eurooppaa.

Ovat varmaan tutkineet, että tärkeät eurooppalaiset lukevat lehteään.

Meillä on vielä viisi ilmaista artikkelia jäljellä NYTiin tässä kuussa. Washington Postin ilmaiset on jo käytetty.

Näitä pääsee kiertämään sillä tavalla, että lukee lehdistä otsikot ja sitten laittaa Google Newsiin haun, niin juttu avautuu kyllä.

En ole sitä mieltä, että pitäisi lukea ilmaiseksi, mutta tilaamisen kanssa on hankalaa, kun tulee näitä pankkikorttiyhteyksiä aina väliin.

Sitten samat uutiset ovat usein muissakin julkaisuissa ilmaiseksi luettavissa. Että on noilla lehdillä varmaan hankalaa rahoituksen kanssa.

Pitäisi olla vaan mainostajia tarpeeksi. Kyllä Uutisvahti arvostaa alkuperäistä journalismia ja se maksaa, mutta eiköhän sielläkin ole vähän inflatoitunutta hintaa raporteilla.

Kysyntä ja tarjonta on se, mikä ratkaisee. New York Times muistaakseni joutui supistamaan väkeä ja tilojaan tässä jokin aika sitten.

Televisio ja mediat kaikki pyytävät paikalla olijoilta aina videoita ja kuvia. Tämä on oikein tehty, eihän joka paikassa voi olla toimittajia.

Tämän myötä vaatimustaso on laskenut sen suhteen, että miten asioita esitetään. Jotkut esitetyistä videoista on tosi huonotasoisia. Joskus haastatellaan sellaista ihmistä, joka ei osaa kertoa asiasta paljon mitään.

Muttei tämä haittaa. Jotenkin se on sitä elämän suolaa, mitä maailma tarvitsee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti