25.3.2016

Kuuba antautuu?

Spiegelissä on pitkä kertomus entisen itä-saksalaisen matkasta Kuubaan. Tässä on linkki. Se on mukavaa kerrontaa ja kommentointia ja kannattaa lukea.

Allekirjoittaneen ajatukset sen tiimoilta on, että pitkä kommunismin kausi oli mahdollista sensuurin ja propagandan voimalla.

Nyt on sellaiset ajat, ettei enää voi esittää voittajaa, kun on tappiolla niin pahasti ja on internetit sun muut sateliitit.

Kuuba on aloittanut pienyrittäjätoiminnan koulutuksen jossain vaiheessa. Kun kaikesta on pulaa ja ihmiset odottavat maan johtajien järjestävän kaiken, niin onhan siinä antautumisen paikka.

Kommunismi on ihmisen aliarviointia. Se on kahle. Vankeus. Yhteiskunnan asettamat rajoitukset ja suoranaiset kiellot ovat orjuuttamista.

Sen mukaan pitää vaan kärsiä työttömyydestä ja pienestä valtion antamasta avustuksesta ja hakea työtä valtion yrityksistä.

Muistakaamme taas Mauno Koivistoa. Joka tiesi jo kymmeniä vuosia sitten, että valtion tekemät määräykset vääristävät ihmisten oikeuksia ja taloutta. Jopa pieni subventio sen tekee.

Kuuba on antautumassa ihmisten oikeuksille, mutta onko Suomi? Pieni ja keskisuuri liiketoiminta on välttämätöntä ihmisten elämälle.

Sen vähättely on orjuuttamista, mitä ei nyt enää vuonna 2016 pitäisi olla. Ja tätä orjuuttamista tekevät ammattikillat ja yhdistykset sekä kauppakamarit.

Asiasta toiseen.

CBS julkaisee uutisen, jonka mukaan on tutkittu, että Suomen ydinvoimalat ovat kaikkein huonoimmin vartioituja ja haavoittuvia terrori-iskuille.

Laitan tähän linkin tuohon juttuun, jossa on video myös.

Minusta tuntuu, että meillä edelleenkin yritetään voittaa terrorismi hyyssäämällä. Tätä eivät terroristit tajua eivätkä tunne sydämissään.

Siellä palaa aivan erilainen roihu, mikä olisi nyt aika todeksi todeta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti