3.3.2016

Trumpko savuverho?

Ei voi olla ihmettelemättä sitä määrää aikaa ja puhetta mediat käyttävät Amerikan esivaalien ruotimiseen.

Tässä tulee epäilys siitä, että mitä oikeastaan on tekeillä maailmassa? Kun ei pääuutisiin mahdu juuri mitään muuta kuin republikaanisen puolueen ristiriidat.

Mitt Romney on nyt pitänyt puheen, jossa hän kertoo näkemyksiä, mitä Trumpin kannattajat eivät ole tajunneet. Sanotaanhan, että Trumpin kannattajat saavat uutisensa Twitteristä, Trumpin omista twiiteistä.

Jotenkin on tässä vahdille tullut sellainen fiilis, että maailma on nyt sillä hilkulla, että on mahdollista, että Ilmestyskirjan pedosta tulee maailman johtaja.

Ja tämä on kaikki sen syytä, että on puututtu liian pitkälle ihmisten tekemisiin ja oikeuteen tehdä asioita.

Se, että lobbarit saavat suuren sananvallan lakien ja sääntöjen muodostukseen rahalla muodostaakseen etuoikeuksia, joita ei vapaassa yhteiskunnassa saa olla.

Meillä Suomessa näitä ovat ammattiyhdistykset ja kauppakamarit. Ja nyt on se hybridi, missä yksityistäminen on mennyt hulluuksiin ja firmat laskuttavat mitä vaan yhteiskunnalta tarvitsematta tehdä muuta kuin lobata paikallisia viranomaisia.

On kovin helppoa heittäytyä vaan medioitten vietäväksi ja kuunnella meille tarpeettomia live puheita maailman toisella puolella. Ja ottaa niihin kantaa ja ruotia niistä jotain kokoon, että tienaa päivän leipänsä.

Uutisvahti on todelinen ulkopuolinen, jolle ei kirjoittamisesta tule rahaa. En sano, että on väärin ansaita rahaa kirjoittamisella ja mielipiteillään, mutta ei sitä pidä tuputtaa sivukaupalla ja tuntikaupalla sen takia vaan, että sisältöä tarvitaan televisioon ja internettiin.

Nyt on meillä tultu siihen tulokseen mediassa, että voi olla turhaa byrokratiaa esteenä maahanmuuttajille, kun pitää olla tunnukset elinkeinon hankkimiseen.

Siellä oli jotain mamu-taiteilijoita, joita säälittiin. Säälin sanaa ei löytynyt Uutisvahdille, kun yritti viiskymppisenä ansaita elantonsa jotenkin.

Meillä on joku mielen vääristymä, jota ei ole kymmeniin vuosiin minulle selvitetty, että miksi näin. Siis on nuorisotyöttömyys, sitten on kuuskymppisiä työntekijöitä, joita ei haluta eläkkeelle, vaikka on jo haluja siihen.

Nämä työpaikathan menisivät hyvin niille nuorille, jotka syrjäytyvät nyt työn puutteen vuoksi .

Pitäähän Trumpista kirjoittaa ja tekemisistä, että osataan varautua tulevaan tilanteeseen siltä varalta, että hän on seuraava presidentti.

Mutta yhteiskuntasopimus, mikä suosii vain kahta osapuolta, joista kumpikaan ei voi taata toistensa kykyä jatkaa toimintaansa, on kyllä se, mitä ei enää tarvita.

Nyt on jo leikattava byrokratiasta, että ihmiset voivat mennä maailmaan sohvaltansa ja tehdä asioita rahaa vastaan.

Kyllä taidetta saa myydä. Ja kukkasia. Jos niillä pystyy ansaitsemaan, niin hyvä on. Taulun maalaamiseen tarvittavat välineet ovat kyllä sen verran tyyriitä, että pluspuolelle ei ihan helposti pääse.

Kai se olisi perustulo, mikä saisi aikaan tasa-arvoisen mahdollisuuden toimintaan.

Veroja? Alvia vaan sitten. Rahaa on pantava rajojen puolustamiseen ihan ykkösasiana.

Trumpin vallankumous on keskiluokan vallankumous, joka on jäänyt jalkoihin. Trump ei sitä pysty ratkaisemaan, mutteivät ihmiset siitäkään taida niin paljon välittää, kunhan saavat näyttää keskisormea liittovaltion hallinnolle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti