26.3.2016

Hulluinta Euroopassa

Numero ykköseksi nousee ehdottomasti Belgian lainsäädäntö, joka kieltää poliisia tekemästä ratsiaa terroristien asuntoihin kello 9 illalla ja 5 aamulla välillä.

Mitäs tämä on? Pitäähän terroristien kai sitten saada nukkua ja punoa juoniaan rauhassa yöaikaan.

Hulluinta, mitä Amerikasta löytyy tänä aamuna on New York Timesin pääkirjoitus, jossa vaaditaan presidentti Obamaa kovistelemaan Egyptin johtajaa ihmisoikeuksista.

Siellä oli hyvä kommentti lukijalta, jossa sanottiin, että mitä Saddam Husseinista, Muamar Qaddafista, Egyptin Mubarakista ja Syyrian Al-Assadista ei vielä ole tullut opittua.

Sinne laitettiin suositus merkintä ja lujaa. Kirjoitin sinne, että pliis antakaa näiden hallitusten hallita. Niiden väestö ei reagoi humanismiin, vaan niillä on ihan erilainen ajatusten juoksu.

Jotenkin usko New York Timesiin on Uutisvahdista mennyt, kun kerta toisensa jälkeen tulee tälläisia pääkirjoituksia.

Olihan siinä se hyvä puoli, että ehdotettiin Obaman puhuvan Sisille ihmisoikeuksista. Ei ole mitään syytä, miksei niistä voisi puhua. Mutta mitään pakotteita ei ole turvallista laittaa.

Uutisvahti on kyllä sitä mieltä, että koko arabikevät oli lännen somen kautta tapahtunut yllytys. Ja suuri ihme oli se, että eurooppalaiset olivat pommittamassa Libyaa.

Mitäköhän luultiin siellä tapahtuvan, kun hallintorakenteet pistetään nurin? Jokaisen tyhmänkin uutisvahdin järki sanoo, että kaaos siitä tulee ja pakolaistulva.

Nyt on ärsyyntyminen asteikolla jossain kahdeksikon paikkeilla. Pitää ruveta ajattelemaan muita asioita.

Suomessahan meillä ei ole mitään ajateltavaa. Mikään ei muutu, vaikka hallitukset muuttuvat. Siellä on joku eronnut puolueen johdosta, kun ei ole enää mitään järkevää politiikkaa tehtävänä.

Heh. Rkp on vihdoin oppositiossa ja nyt jo tuli kyllästyminen. SDP suunnittelee istuvansa hallituksessa seuraavaksi.

Sen puolueen historiaa olisi kiva saada lukea. Ei sieltä löydy mitään Koiviston jälkeistä järkeä.

Koivistoa on arvosteltu arkuudesta Venäjän asioissa. Minusta oli viisasta, että oli varovainen, kun oli sellaiset taloudelliset siteet itään. Ei niitä voi lähteä siltä seisomalta katkaisemaan.

Vaikka sitä mieltä ollaan oltu täällä jo 60-luvulta, että ei sellaisia siteitä olisi saanut luoda, kun Venäjä on niin arvaamaton tekijä. Erityisesti energian saanti on strategisesti huonosti ajateltu.

Muttei meillä politikoida, kun ei olla pyrkimässä johtoon eikä kannateta mitään politiikkaa mitä tällä hetkellä on tarjolla.

Täällä ollaan sitä mieltä, että armeijaa on vahvistettava ja suhteita länteen on vahvistettava. Mutta niin viisaasti, ettei Venäjä suutu.

Ja pakolaiset on palautettava heti, kun sota Syyriassa loppuu. Tätähän Merkelkin suunnittelee, että siinä on ajatusta näille EUhun kallellaan oleville poliitikoille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti