5.3.2016

Migrantit eli siirtolaiset

Katselin tuolta sopivaa sanaa kuvaamaan näitä ihmismassoja, jotka ovat pyrkimässä Eurooppaan. Mielestäni voimme ottaa suomen kieleen sanan migrantti. Antaa viranomaisten sitten määritellä onko kyseessä pakolainen, turvapaikanhakija vai muuten vaan Eurooppaan maahanmuuttaja.

Nythän puhumme ihmismassoista, joita on pahasti vedätetty salakuljettajien toimesta kertomalla ja lupaamalla asioita, joissa ei ole mitään perää.

Eilen kirjoitin muslimimiehen identiteetistä ja psyykestä. Tässä voimme miettiä, että miten nämä migrantit ovat joutuneet näin kovasti pettymään.

Kas kun ihminen, joka ei tiedä paljoa mitään. Jonka kotimaassa ei opeteta oikeita asioita ja sitten onkin nyt yhtäkkiä tälläinen some huhumylly, mistä on tullut viesti, että paratiisi odottaa Euroopassa.

Pettymys on rajaton. Jotkut ovat tuoneet koko perheensä henkensä kaupalla paratiisiin ja törmäävätkin nyt piikkilanka-aitaan ja kyynelkaasuun rajalla.

Parhaassa tapauksessa on migrantti päässyt puhtaaseen suomalaiseen vastaanottokeskukseen, missä ei ole muuta kuin pysähtynyttä aikaa miettiä, että mitä pitikään.

Migrantin odotukset ovat ylittäneet todellisuuden. Tästä ei hyvää seuraa. Hän kokee sen henkilökohtaisesti itseään ja oman identiteettinsä ihmisiä vastustavana toimena.

Tulee mieleen ryhtyä protestoimaan. Ruoka ei ole hyvänmakuista, kun kotona oli parempaa. Jo tämä on suuri asia. Meille kaikille on tärkeää saada tuttua hyvää ruokaa ja juomaa. Suomalainen vie omat kahvinsa jo viikon etelänlomalle mukanaan.

Mikään ei ole tuttua eikä vastaa mielikuvaa siitä hyvästä, mikä oli ajatuksissa ennen migrantiksi lähtöä.

Kenties länsimaisista elokuvista ja televisiosarjoista on tullut mielikuvaa, kuinka ihanalta kaikki näyttää.

Tilanne kehittyy vaaralliseksi. On muutamia, jotka osaavat arvostaa sitä, että ovat hengissä, mutta tuttuutta kaipaa kovasti.

Amerikassakin on sellaisia migrantteja, jotka kaipaavat kotiin Bagdadiin, mutta ovat joutuneet lähtemään pakoon tuntien sisällä ja jättämään kotinsa, työnsä ja omaisuutensa sen jälkeen kun ovat joutuneet vainon kohteeksi toimittuaan tulkkina amerikkalaisten joukkojen yksiköissä.

Vaan paluuta ei ole. Kansalaisuus on muutettu ja nyt on vaan tehtävä elämä niin miellyttäväksi kuin voi.

Tälläinen migrantti kaipaa kotiaan ja valokuviaan, jotka kaikki jäivät. Eikä omaisiin uskalla olla yhteydessä. Anteeksiantoa ei ole odotettavissa yhteisöltä kotona ja nyt on presidentiksi pyrkimässä ihminen, joka haluaa laittaa heidät pois maasta uskonnon perusteella.

On monenlaisia migrantteja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti