14.3.2016

"Islam vihaa meitä."

BBC on tarttunut tuohon Donald Trumpin lauseeseen. Sehän on vähän omituinen lauseen muodostuksen suhteen, mutta hassua kyllä tuo yleistävä muoto kertoo, mitä siinä tarkoitetaan.

BBC on tutkinut mielipiteitä eri maissa Amerikkaa ja amerikkalaisia koskien. Siellä on numeroita, joista ei tiedä, onko oikein vai väärin.

Kuten yleensäkin gallupeissahan sanotaan mitä vaan. Mutta siis kuitenkin vaikuttaisi siltä, että tulokseksi on saatu paljon hyviäkin käsityksiä Amerikasta.

Uutisvahti on sitä mieltä, että  maailman ihmiset vähän ihailevat amerikkalaista elämäntapaa, mutta eivät uskalla sitä sanoa tai kehtaa.

Tulee mieleen kertomus ajasta, jolloin iranilaiset terroristit pitivät amerikkalaisia diplomaatteja vankeinaan. Tämähän oli presidentti Carterin aikaan.

Siellä oli yksi terroristi yrittänyt lähentyä näitä ressukoita vankejaan ja sanonut, että voisiko hän päästä Amerikkaan, kun tämä kaikki on ohitse.

Mitäs vanki siihen voi muuta sanoa aseelliselle vartijalleen kuin että juu totta kai, kun tämä on kaikki ohitse.

Se oli sitä aikaa, kun yllytyshullut opiskelijat päättivät, että Khomeinin, vai kuka siellä oli johtajana silloin, päättivät siis, että nythän kiivetään aidan yli Amerikan lähetystöön ja vallataan se ja otetaan diplomaatit vangeiksi.

Carterhan yritti ja epäonnistui vapauttamaan näitä, siellä kohellettiin helikoptereilla, jotka eivät pysyneet ilmassa ja muuta.

Lopullinen vapautus oli sitten jo kokoillan elokuvan tarina. Se onkin toinen juttu ja meni kivasti.

Niin se vain on, että New York on monen islamistin mielessä paratiisin sijasta. Kaupunki, joka ei koskaan nuku, niinkuin nyt joku pakolainen oli Eurooppaan tultuaan toimittajallle sanonut.

Lopullinen päämäärä olisi luvattu maa, johon pääsyä ei tällä näkymällä tule olemaan. Kun ovat niin skitsoja etteivät ymmärrä tuomita ja ilmiantaa terroristeja keskuudestaan.

Onhan tässä nyt paljon ympäripyöreätä sanontaa, muttei täällä tarkalleen oikein mitään kirjoiteta koskaan.

Jokainen voi lähteä tutkimaan asioita, mitä tästä mieleen tulee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti