17.3.2016

Ruotsi tutki: pakolaiset skitsofrenialle alttiita

Tämä on uutinen, mikä Suomen on hyvä ottaa huomioon.

The study of 1.3 million people in Sweden reveals that refugees are at three times higher risk of experiencing psychotic disorders, such as schizophrenia, as compared to the native-born residents.

Linkki Washington Postiin.

Psykoosiin on vaara joutua varsinkin niiden, jotka ovat paenneet vainoa. Siinä sitä onkin Suomen terveydenhoidolle tekemistä, jos on puutetta sillä alalla.

Ennustan, että kohta saamme kuulla, kuinka kantaväestön hoitoja on peruutettu ja annettu näille maahan tulleille etusija, niinkuin on tapahtunut noiden vastaanottokeskusten sijoituksissa tehty.

Tässä toinen linkki niille, joilla ei ole pääsyä Washington Postiin. Google Newsista yleensä löytyy jonkin toisen julkaisun linkki samasta aiheesta haulla.

----------

Sitten päivän kunniaksi linkki The Economistiin, joka kertoo meille kuka tämä St Patrick oli. Muistaakseni olemme täällä viime vuonna asiasta kirjoittaneet, joten ei nyt siitä sen enempää.

----------

Amerikkalaiset lehdet yrittävät selvittää, mitä seuraamuksia voisi olla tullien asettamiselle Kiinasta tulevalle tavaralle.

Trumphan sanoi, että sellaiset laitetaan. Debatissa joku sanoi, että ne tullithan tulevat asiakkaiden maksettaviksi, ei niitä Kiina maksa.

Trump vaan sanoi, että sitten ne rahat käytetään kotimaisen teollisuuden perustamiseen.

Roinan myynti todennäköisesti romahtaa Amerikassa. Ei ihme, että Kiina päivitteli tässä, että kuinka epävakaaksi demokratia tekee maan.

Yhdysvaltain presidentin puheilla kun on silmänräpäyksessä vaikutus pörssiin ja muihin tekijöihin taloudessa. Ja näitä puheita tullenee olemaan jos Trump astuu Valkoiseen Taloon.

Että vavistaan ja katsotaan, mitä amerikkalaiset tekevät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti