Vähän Uutisvahdin nimestä

Sitä vaan, että Uutisvahti aloitti blogin kirjoittamisen 1996, jolloin sanaa tai ohjelmaa blogi ei vielä ollut. Ei liioin Twitteriä ollut. Tuolloin Uutisvahti kirjoitti tavallisena verkkosivuna Kolumbuksen serveriltä.

Nykyisin Uutisvahti on amerikkalainen media, eli ei toimi Suomesta käsin.

Sittemmin uutisvahti on sanana kehittynyt yleissanaksi. Myöhemmin googlaamalla on saanut nähdä uutisvahti tämä ja uutisvahti tuo. Ja nyt on YLE tehnyt paljon töitä oman uutisvahtinsa markkinoimiseksi ja kehittämiseksi.

Alunperin on siis tällä Uutisvahdilla ollut tarkoitus löytää Suomea koskevia uutisia maailmalta ja kommentoida omia ja vieraita asioita.

Uutisvahti kehittyi nimestä Uutisvuoto, joka oli YLEn suosittu satiirinen ohjelma tuolloin 90-luvulla.

Että tämä vaan ettei kukaan luule, että täällä plagioidaan muita. Ei.

Tämä on alkuperäinen Uutisvahti. Oma vika ettei sitä tullut rekisteröityä. Olisi moni asia mennyt toisin, jos olisi mennyt.

Tänään tarkoituksena on vain pitää oma jalansija maailman metelissä. Uutisvahti.com heittää tänne blogiin. Twitter on @Uutisvahti.

Paljon on tapahtunut. Enää ei ole paloa politiikkaan. Tai oliko koskaan? 90-luvulla Lipposen ja Niinistön yhteinen hallinto sotki oikean ja vasemman Blairin ja Clintonin vetämällä linjalla.

Tosiasiassa Uutisvahti ei ole koskaan vetänyt puoluelinjaa, vaan on ottanut vain hyvät asiat pinnalta, tulivat ne sitten oikealta tai vasemmalta. Kaikki eivät ole tästä pitäneet ja tunteet on joskus käyneet kuumina. Toimitukset eivät oikein ole pitäneet kritiikistä. Eikä sitä tarvitakaan. Asioista voi puhua ja kirjoittaa kenenkään tarvitsematta loukkaantua.

Siis jos kestät oikean ja väärän erotuksen ja omantunnon kautta voit hyväksyä toisen mielipiteen, niin voit vaikkapa nauttia tämän Uutisvahdin kirjoituksista.

En lähde poistamaan vanhoja tekstejä. Olkoon ne siellä. Laita kommentti tulemaan, se olisi aina mieluinen.

En oikein ymmärrä noita uusia EUn evästeasioita. Olen jättänyt asian blogspotin hoitoon. Itse en lisää mitään keksejä enkä puutu ohjelmointiin mitenkään.

Katsotaan mitä tästä maailmasta vielä tulee, ajat on mielenkiintoiset ja murros näyttäisi olevan käsillä.

Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti