10.3.2016

Melkein naurattaa

Uutisvahdin pääuutinen on tänään kiherrystä melkein herättävä. Sen tarjoaa Reuters.

Siinä kerrotaan, että Eritrea pyrkii lisäämään turismia maahansa. Sanonpahan vaan, että jos Eritrea tähän pystyy, niin meidän pitäisi hävetä.

Minkälainen omakuva noilla ihmisillä oikein on, että ilmoittavat tälläisen tavoitteen itselleen? Afrikkalaisilla on kyllä hirveästi itseluottamusta. Sehän on hyvä asia, mutta samalla osoitus arvostelukyvyttömyydestä.

Kakkosuutisena on hyvä uutinen siitä, että Syyrian tulitauko on pitänyt nyt pari viikkoa. Syyria ei ole ilmoittanut haluavansa turisteja sen enempää.

Sitten on se, että nyt uumoillaan pakolaisvirran siirtyvän Balkanin reitiltä Albanian kautta kulkevaksi. Tästä kirjoittaa The Economist.

Se ei kyllä naurata ketään. Nimittäin se, ettei EU pysty hoitamaan näiden ihmisten asioita niin, etteivät joutuisi salakuljettajien vedättämiksi.

Presidentti ehdokkuuksista ei viitsi mainita mitään. Kun ei viitsi niitä kuunnella, sitä on niin kyllästynyt noihin naamoihin ja huutamiseen, että toivoo, että tulisi joku musta hevonen kummaltakin puolueelta yllättämään puolueiden lopullisissa kokouksissa.

CNN:llä on näytetty kaikkea mahdollista ikävää Trumpin vaalitilaisuuksista. Kuten protestoijien kohtelua, Trumpin huutelua, puheita Trumpin tuoteasettelusta, missä oli viiniä, pihvejä ja mitä vettä taisi olla.

Nehän on niitä tuotteita, joille on Trumpin nimi lisensoitu.

Nykissä ei viitsisi käydä enää, kun siellä törmää tuohon nimeen joka puolella. On siinäkin sellaista arvostelukyvyn puutetta, mistä pitäisi kansan tajuta, ettei tuosta ihmisestä ole siihen hommaan, mihin on hakemassa.

Mutta kyllä nämä pihvijutut naurattaa vähän.

Mainittakoon se, että Fox uutiskanava ei ole tukemassa Trumpin kampanjaa. Tämä jäi eilen sanomatta, kun piti noita mediahuomioita listata.

Eli valtamedioissa ei ole yhtään kanavaa tukemassa. Trump on Twitterin varassa ja menestyy hirveän suurella kannatuksella.

Medioitahan oikeistopoliitikot ovat syyttäneet aina puolueellisuudesta. Ja onhan ne puolueellisia. Tässä tilanteessa sitä vaan miettii, että hyvä on kun ovat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti