28.3.2016

Hyvien uutisten nälkä

Nyt kun Palmyran vanha kaupunki on takaisin Assadin eli Syyrian armeijan käsissä, on maailma helpottunut.

Diktaattori tuntuu niin vähäiseltä pahalta kaiken jälkeen.

Täällä Uutisvahdissa on aina sanottu, että antakaa noiden diktaattoreiden hallita. Ne ovat se pienempi paha. Niillä on järjestelmä, millä pidetään kontrollia, jota ei voi ulkomailta käsin lähteä tekemään.

Palmyran uutiset ovat merkki hyvien uutisten nälästä. Mitä maailmassa on oikein tapahtunut? Eivätkö karavaanit kulje ollenkaan?

Joka puolella on huolta ja pelkoa ja verisiä iskuja. Lähi-idän yllyttäminen demokratiaan on ollut varmaan maailman historian suurin virhe.

Asia on, niinkuin David Cameron sanoi: demokratia ei ole yhtä kuin vaalit. Egyptissä oli ainoastaan yksi järjestelmä, jolla oli julkisuutta ja mistä ihmiset heti valitsivat itselleen johtajan Mubarakin poistamisen jälkeen.

Se oli Muslim Brotherhood. Sieltä nousi presidentti, joka oli valmis poistamaan viimeisetkin demokratian rippeet ja vapauden ihmisiltä. Islamin nimissä.

Mutta jäljellä oli vielä armeija, joka oli lännen aseistama ja joka otti vallan ja esti näin suuren vääryyden, mikä maassa oli tapahtumassa.

Nyt siellä on jonkinlainen järjestys eikä pakolaisia tulvi joka puolelle. Egypti on nyt hallinnassa. Muut maat eivät ole. Ja Eurooppa on lähes menetetty.

Uutisvahti ennustaa, että Eurooppa ei koskaan tule entiselleen. Jo turismin aiheuttamat menetykset ovat huomattava osa muutosta.

Kuka nykyisessä tilanteessa haaveilee lomasta Euroopassa? Vain vähän höperöt. Eikä auta yhtään pelosta puhuminen ja sen kieltäminen.

Siellä ovat ne terrorin taskut, joihin ei laki ulotu. Nyt on vapautettu yksi lentokenttäiskusta epäilty. Todistusten puutteessa, kirjoitta BBC.

Kovia otteita on pakko ottaa käyttöön kovaa vastaan. Ei siinä vellihousut auta mitään. Ja onhan noita keinoja: kahleet ja lukot.

Muttei se mitään hyviä uutisia synnytä sen enempää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti