31.10.2013

Halloweenin uskomattomat uutiset

Ensinnäkin se, että Google on nyt vakoiluviranomaisen kyttäyksen kohde yhteistyökumppanuuden sijasta. Vai jatkuuko yhteistyö, sitähän ei kukaan tiedä. Ja onko tässä mitään perää muutenkaan, kuka sen selvittäisi?

Suomen ulkoministeriö on uskotellut itselleen, ettei sitä vakoilla. Tänään on julkistettu, että onkin vakoiltu neljä vuotta jo. Sanoisinko, että koskahan ei olisi vakoiltu? Olihan niillä ne kotiryssät jo Kekkosen aikaan, joille tiedotettiin.

Sanoman toimitalo on myytävänä ja yhtiö haluaa jatkaa vuokralaisena. Tämä on todella uskomaton kohtalo, joka ylpeälle yritykselle on tullut eteen. Lipposen aikaanhan tuo mediayhtymä oli elämänsä kukoistuksessa, joka julkaisi virallista mielipidettä ja tietoa. Ja yritti edistää internetin sensurointia, että Lipponen pysyisi vallassa.

Silloin yritin sanoa vaatimattomasti mielipiteenäni, että tuolla rakennuksella näyttäisi edelleen olevan rakennustelineet paikoillaan. Siitä tuli kipakka vastaus netissä. Tämähän on sitä liberaalia markkinataloutta, ja näin voi ylpeys käydä lankeemuksen edellä. Ja Nelosen uutiset lopetetaan. Hahaa.

Spiegelissä mainostetaan turvallisia flash draiveja. Niihinhän voi uskoa tai olla uskomatta. Voihan ne olla turvallisia ainakin siihen asti, kunnes niihin hakkeroidutaan.

Yksi uskomaton juttu on, että Amerikan presidentin suuri saavutus, yleinen terveysvakuutus, on kompastunut kaiken teknologiatiedon keskellä toimimattomaan verkkosivustoon. Sitä on luvattu toimivaksi marraskuun loppuun mennessä. Ja rahaa on siihen käytetty noin 200 miljoonaa tähän asti.

Sitten vielä Turkkiin. Siellä ovat maan naiskansanedustajat päätyneet käyttämään huiveja päässään nyt, kun huivit on taas luvallisia istunnoissa. Tähän sanoisin vaan, että rumia vaikka ovat, niin helpottavat varmaan elämää, kun ei tarvitse tukkaansa olla sukimassa. Mutta uskomatonta silti.

Kaikenkaikkiaan uskomatonta on elämänmeno monella tapaa. Halloweenin kummitukset kalpenevat tosielämän kauhujen edessä.

Pitäkää hauskaa, jos huvittaa!


4 kommenttia:

  1. Pikkupennosiahan nuo Obaman terveysvakuutuksen tietojärjestelmään upotetut 200 miljoonaa ovat. Varsinkin jos kyse on dollareista. Verrataan vaikkapa HUSin Apotti -järjestelmään, jonka kustannusarvio on 350 - 600 miljoonaa euroa. Ok - myönnetään. Järjestelmät ja hinnat eivät ole suoraan vertailukelpoiset, mutta evät kyllä ole niiden piirissä olevat ihmismäärätkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apotti on hirveän hintainen. Mutta tuo Obaman websaitti on vain saitti, mistä saa valita eri vakuutusjärjestelmiä ja ilmoittautua sinne. Että ei se ole varsinainen terveydenhoidon tietojärjestelmä, kuten olen ymmärtänyt tuon Apotin olevan. Vai olenkohan väärässä?

      Poista
  2. Olet kutakuinkin oikeassa. Eivät Obamacaren saitti ja Aapotti ole toiminnoiltaan mitenkään vertailukelpoisia, vaikka molemmissa toimitaankin terveydenhuollon alueella. Vartailu vain oli muuten mielenkiintoinen. Yksi yhteinen piirre niissä kuitenkin on, nimittäin arkkitehtuurin monimutkaisuus ja liittymien pirullinen määrä. Tämän Obamacaren systeemin tulevia vaiheita voi olla kiinnostava seurata. Sen kuntoonsaamiseen on nyt kiinnitetty uusia teräviä kykyjä. Vanhan maksiimin mukaan lisäresurssien tuominen myöhässä olevaan projektiin kasvattaa viivettä ja kustannuksia. "Päämajan emissaarien" lähettäminen ongelmia ratkomaan on taas tavannut vaikuttaa kahdella vaihtoehtoisella tavalla. Hyvässä tapauksessa sellaiset tuovat mukanaan objektiivista näkemystä, joka auttaa sotkujen selvittämisessä. Huonossa tapuksessa he muuttavat ongelman katastrofiksi. Molemmista on tunnettuja näyttöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, potkujen antaminen ei auta asiaa ainakaan, kun ei sitten kukaan tiedä, että mitä siellä on tehty. Kaiken kaikkiaan voi olla viisainta aloittaa alusta.

      Poista