28.10.2013

Hymyjä ja hyytymisiä

Suomessa on mies tuomittu ehdolliseen vankeuteen seurattuaan avovaimonsa tietoliikennettä jollain ohjelmalla. Siinä ei auta muu kuin hymyileminen kaiken sen keskellä, mitä on menossa maailmalla.

Tuon ohjelman tekeminen on varmaan ollut täysin laillista ja millä perusteilla tuomioon on päädytty, olisi kiva tietää. Ja tuomioitahan niistä pitää nuijia pöytään, onhan asia näin, mutta suhteellisesti ottaen tulossa olisi kuolemantuomioita tuohon verrattuna niistä rötöksistä, mitä valtiot tekevät kansalaisilleen.

Perustuslait ja ihmisoikeudet on hyytyneet. Greenpeacekin on pelkkä leikkijärjestö, kun ei puhu asioista, mitkä jotain merkitsevät. Kyllä luonto kestää vielä, nyt ovat asiat jo ihmisten iholla.

BBC:ltä löytyy uutinen Bangladeshista, jossa kerrotaan, että siellä ovat ihmiset kuitatakseen mikrolainoja, joilla heidän elämänsä piti laittaa kuntoon, alkaneet myydä elimiään.

Tällainen hyydyttää ja paljon. Nuo mikrolainaajathan olivat suuria hyväntekijöitä, joiden tilillä ja kukkarossa eivät nuo lainat aiheuta laihtumista eikä pullistumista.

Stallonelta on syntynyt taidetta. Tätä esitellään jossain taidemuseossa Moskovassa. Olikohan siitä kuvia ja tietoa Guardianissa vai BBC:ssä, en nyt muista.

Stallonen taide noiden kuvien perusteella hymyilyttää ja hyydyttää saman tien. Ne ovat näköjään hänen omia kuviaan. Tai sen ihmisen kuvia, jota hän esittää elokuvissaan.

Sitten vielä sellainen juttu, missä näytetään - vissiin Guardian - Karibian parhaiden rantojen kuvia. Ne ovat ihmisten lähettämiä. Ajatus hymyilytti, mutta eivät nuo rannat kovin kummoisia ole. Ja siellä kellotteleminen vaan sotkisi hiekkaa joka paikkaan. Eikä siellä ollut edes aurinkotuoleja.

Oi nouse Suomi, Sinun päiväs koittaa ...

Onneksi on vanhoja hyviä muistoja, kun päivänpolttavat asiat ovat niin inhottavia. Silloin tällöin kuuntelen noita teoksia YouTubesta.

Koeteaan tästä nostaa korkeammalle mielialat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti