22.10.2013

Ilmaista markkinointia

Nokian uudet vekottimet on julkistettu maailmanlaajuisesti. Yhtiö on päässyt siihen asemaan, mikä
Applella on ollut, eli että laitteiden ulostulo on maailmanlaajuinen uutinen. Applellakin on tällä viikolla tulossa ulos jotain, katsotaan ja vertaillaan, onko yhtä laajasti uutisoitu.

Mistä nyt sitten vaan sanoisin, että Nokian tabletti on mielenkiintoinen sen suhteen, että siinä on langaton pariston lataus. Miten tämä tapahtuu, olisi mielenkiintoista tietää, kun luulisi, että sitä voisi ladata koko ajan tarvitsematta kytkeä erikseen päälle.

Jokin aika sitten eräs koulutyttö keksi laturin, mikä ei ole langaton, mutta mikä lataa kännykän alle minuutissa. En ole nähnyt tätä vielä markkinoilla, mutta eiköhän se sieltä tule.

Noista kännyköistä vaan vielä se, että niillä on mielenkiintoinen historia. Ensin oli se tiiliskivi, josta laite pieneni pienenemistään. Nyt on taas suurella näytöllä olevia tehtailtu. Joissakin malleissa on saatavana vyöhön kiinnitettävä pidike, kun puhelin ei enää mahdu taskuun. Se vaikuttaa kömpelöltä ja on tiellä luultavasti. Ja pysyykökään puhelin siinä kaikissa asennoissa.

Isot näytöt on mukavia niille, jotka käyttävät puhelintaan internetin selailuun ja pelaamiseen. Toiset taas alkavat jo kyllästyä kaikkeen ja sanovat, että heti, kun on mahdollista, pistävät kännyn pois käytöstä. Paitsi ehkä pitävät sen kiinni ja soittavat välttämättömässä tarpeessa ainoastaan.

Sitä vaan yritän sanoa, että teknologian saavutuksilla on paljon ilmaista julkisuutta. Siitäkin huolimatta, ettei ole kyse suinkaan mistään ennen näkemättömästä.

Itse olisin kiinnostunut paremmista akuista. Eikö niitä koskaan tule, kun ollaan jo näin pitkällä akkujen käytössä, eikä ole kuulunut siltä rintamalta mitään?

Joku sanoi, että isolla veljellä on niitä, muttei niitä anneta meille muille. Tämän asian todenperäisyyttä en voi vahvistaa, kun kyse oli keskustelussa esiin tullut kommentti.

Juu, lörpöttelyksi meni taas.

Iloista mieltä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti