2.10.2013

Mielenkiintoista on

Tämänpäiväinen kierros tuli tehtyä. Guardianissa on paljon hyviä juttuja muitakin kuin noita vakoiluasioita. Niille on varmaan tullut paljon uusia lukijoita. Tuo lehti tekee kaksia sivuja, tai oikeastaan kolmia, US UK ja AU. Tuota AU:ta en ole tutkinut, mutta noita kahta muuta on kiva vertailla.

Maailman suurin uutinen Yhdysvaltain liittovaltion sulkemisesta toi mieleen kysymyksen, että kuka siitä hyötyy? Ensin ajattelin, että siitä joku hyötyy rahallisesti, muttei ainakaan bisnekset hyödy, kun liittovaltion palkat jää maksamatta, niin tavarat jäävät myymättä kauppoihin ja tuotantolaitoksiin.

Sitten tuli esille BBC:ltä, että ulkomaiset vakoilujärjestöt hyötyvät. Niillä on kuulemma nyt vapaat kädet. Mistä vaan sellaista, että luulisi ihmisten menevän töihin siellä, vaikkei palkkaa olekkaan tiedossa. Mutta ei kai sitten.

Spiegelissä oli kuvia Saksan Sotshin kisajoukkueen univormuista. Ne ovat sateenkaaren värisiä. Venäjän pitää nyt tottua näihin väreihin, eivät ne mene pois päiväjärjestyksestä pitämällä ääntä ja kaikenlaista pakkoa. Mutta sanottakoon tuosta gay avioliitosta, että miksei se voisi olla gayliitto, josta tehdään lait. Onhan siinä eroa progredioivaan avioliittoon suurine vastuineen. Jos tuo sana nyt on oikein sovitettu. Ja onko käytössäkään suomeksi.

Bill Gatesia kammetaan ulos puheenjohtajan paikalta Microsoftissa. Tätä tekevät yhtiön suuret osakkaat, jotka haluavat jakaa rahaa itselleen yhtiöstä enemmän.

Viihteen puolelta vaan mielipide. En ole koskaan vielä nähnyt Angelina Jolien elokuvaa, josta olisin tykännyt. Ne ovat äksöniä, missä tapellaan kymmenen minuuttia kerrallaan ja monta kertaa. Nämä osiot ovat elokuvissa sitä, minkä vieritän yli ja Jolien filmeistä ei jäljelle jää oikein mitään, kun ei käsikirjoituksessa ole mitään sisältöä. Ja mikä tähdestä tekee Unesconko vai minkä YK-järjestön lähettilään?

Berlusconi on kuulemma tehnyt U-käännöksen. En tullut panneeksi merkille, että mitä mies oli uhitellut, kai se jotenkin liittyi hänen oikeusjuttuihinsa, että hän uhkasi puolueensa lähtevän hallituksesta, tai jotain. Tämä on nyt siis ohi. Ja muistakaamme, että se oli Lipposen hallituksen ja vallan aikainen järjestelmä, joka vei Suomen kimppaan näiden ihmisten kanssa. Berlusconi oli silloin jo vallassa ja hakkui mm suomalaista ruokaa, eikä sitä elintarvikevirastoa saatu Suomeen. Sitä en muista, että menikö se Italiaan, kai vissiin.

Jos nyt pitäisi jotain yhteenvetoa tässä hahmottaa maailman tilasta, niin sanottakoon, että melko mielenkiintoista on. Vakoilu on nykyään tärkeällä sijalla uutisoinneissa ja nyt sen rahoitus on lopetettu toistaiseksi lännen tärkeimmältä vakoilijalta.

Toimittajat kyselevät toisiltaan,että mitä tästä seuraa ja kuinka kauan liittovaltio pysyy suljettuna ja tekevät arvailujaan. Jotka eivät merkitse mitään. Ja niitä ei meillä viitsitä katsella ollenkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti