26.10.2013

Viis merkeleistä, entäs me muut?

Spiegel kirjoittelee tämän viikon huippukokouksesta sellaista, että siellä ei ajettu tiukempaa intergraatiota eikä muuttoliikkeestä puhuttu. Vakoiluasiat olivat pinnalla ja nyt on kuultu kaikenlaista, mitä aiotaan tehdä, ettei vakoiltaisi valtioiden päämiehiä.

Miten tässä muiden ihmisten vakoileminen on jäänyt taka-alalle? Greenwaldkin kirjoittelee Guardianissa vain poliittisten tekijöiden toimista.

NBC:n sivulla on jonkinlainen yritys ottaa huomioon tavallisten ihmisten internet selailuasia. Laitan tähän linkin. Siellä esitellään jonkinlaista ohjelmaa, jolla voi seurata sitä, kuka seuraa selailuasi.

Mitä sillä tekee? Onhan monenlaista mahdollisuutta kiertää tälläinen tracking.

Ja jos nuo valtioiden päämiehet vielä tekevätkin jonkunlaisen sopimuksen, niin kuka sitä sitten tarkkailee, että noudatetaanko sitä. Kun tilanne on tälläinen, missä jokisen eväät on lepilevällään, eikä ole mitään toimia yrittääkään suitsia asioita.

Vaan kuka ensimmäisenä luopuu kännykästään ja internetistä? Ja televisiosta? Asiahan on niin, ettei sen jälkeen tiedä mitään, mitä on tekeillä.

Tupsahti nyt tässä kohtaa vaan mieleeni, että siellähän ne torilla olivat Suomenkin EU-hurmoiset johtajat edellisenä kesänä kehumassa, että heillä on Merkelin kännykännumero. Mitä kaikkea tämä sitten tarkoittaakaan, saa jokainen miettiä mielessään.

Enkä minä siitä kännykästä ja internetistä mitään. Vaan mitä seuraavaksi?

Toinen asia mikä tuli mieleen tässä, on että pari vuotta sitten oltiin hirveän suojelevia tekijänoikeuksista. Nythän tuolle asialle voi jo nauraa.

Viikonloppu on kaikesta huolimatta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti