10.10.2013

Läpinäkyvää vaikkei demokratiaa

Verkkoon ei jäänyt - taaskaan - paljon mitään. Isoveli valvoo, mikä on nyt myönnetty. Enää ei tarvitse uskotella itselleen, että The Truman Story ei voisi olisi totta.

Kaapeliyhtiöt ovat laajentaneet toimintaansa kodinturva puolelle. Vastalauseita ei esitä kukaan, kun eihän sillä ole väliä, kuka sitä valvontaa suorittaa. Kodit ovat tarkkailtavina ja näin se vaan on. Olkoon se vaikka kaapeliyhtiö taikka yhtä hyvin voi itsekin tarkkailla sitä.

Spiegelissä oli juttua, johon tässä linkki, että tieteenharjoittajat tutkivat aivotoimintojen kautta, että mikä on sopiva hinta ihmisten mielestä tuotteelle. Jutun tuote on StarBucksin kahvikupillinen. Miksei tätä asiaa voi näiltä ihmisiltä kysyä?

No, sen nyt sitten voi arvata, että mihin tuo voi johtaa. Asia selviää laajalle yleisölle, kun Hollywood tekee siitä elokuvan.

Sitten voimmekin siirtyä tässä talousasioiden puolelle. The Economist kirjoittaa globalisaation puolesta ja hyödyistä. Tarkoittaen kai vissiin, että globalisaatiota pitää edistää. Siellä on piirros tilanteesta, jos näin ei tehdä. Tässä linkki.

Kyllä se muuten toimisikin, mutta ei pidä olettaa, että globalisaatio toimii orjatyövoimalla ja hiostusmenetelmällä. Globalisaatio toimii, jos kehitysmaiden palkkataso nousee. Sieltä tulee markkinoita ja siten vaurautta kaikille. Ja kehitystä sekä uusia ideoita ihan takuulla.

Siinä olisi ammattiyhdistyliikkeelle tilaa toimia ja saada luvut esiin ja visiot. Emme täällä Uutisvahdissa tiedä, mitä ammattiyhdistykset nykyään tekevät. Ennen niillä oli talousasiantuntijoita, joilla oli jotain tietoa ja näkemystä. Nyt on juututtu siihen kilpailukykyyn. Kilpailukykyhän nousee, jos kehitysmaiden palkkataso nousee. Sieltä tulee kasvua ja rahaa kaikille.

Palataan valvomiseen.

Ihmettelemme, että näistä kyttäyksistä ja Snowdenista ja tästä kaikesta ei ole CBS:llä ollut mitään. Lähinnä odotamme 60 Minutes -ohjelman tekevän asiasta selkoa.

Tätä odotellessa on vähän kyllästynyt olo, osittain masentunutkin. Ei mikään oikein innosta piristymään. Yritin katsoa vähän taidetta BBC:n sivuilta, muttei resoluutiot oikein yltäneet nautintoon asti.

Odotellaan nyt tässä sitten mehukkaampia aikoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti