24.10.2013

Huippukokous ja Merkelin Watergate

Tänään ja huomenna kokoontuu EU:n huippukokous. BBC:ltä löytyi tapahtuman ohjelma, joka tässä vaan peistataan sellaisenaan:

Thursday

First session (18:15 local; 16:15 GMT): Digital economy, innovation and services - including the creation of a "digital single market" and improving ICT skills
Working dinner (20:15 local): Economic and social policy and the economic and monetary union - including youth unemployment, financing of the economy (in particular SMEs) and co-ordination of economic policies across the EU
Friday

Second session (10:00 local): Migratory flows and preparations for Eastern Partnership summit
News conference (tbc)

Kokousta on edeltänyt kohu, jossa kerrotaan, että Guido Westerwelle, Saksan ulkoministeri, on haastanut Yhdysvaltain suurlähettilään oikeuteen. Syynä on amerikkalaisten Angela Merkelin mobiilipuhelimeen hakkerointi.

Richard Nixonin Watergate kalpenee näiden vakoilujen valossa. Silloinhan oli vain vaatimaton murtautuminen puoluetoimistoon, josta sitten vähän valehdeltiin.

Hymyä ei voi estää, voi aikoja, voi tapoja!

Mutta siis suurlähettiläskö siitä on ollut vastuussa, kysytään täällä. Mitä nuo lähettiläät oikein tekevät?

Tämä hälyhän on sitä, että yritetään varottaa huippukokouksen saloista. Mikä on tästä näkövinkkelistä täysin turhaa. Ei sitä kukaan usko, etteikö noita kokouksia kuunneltaisi ja luultavasti myös katseltaisi ajantasalla. Ja niihin reagoitaisi jo heti.

Amerikan presidentti oli sanonut, että jos hän haluaa tietää, mitä mieltä Merkel on asioista, hän soittaa tälle. Miten tuo hakkerointi on tullut ilmi, olisi mielenkiintoista tietää, nythän on vain tälläistä pallottelua, mistä ei tiedä kuinka tosissaan kukin asiassa on.

Tuskin ne kovia tuomioita tuolle suurlähettiläälle lähtevät ainakaan nuijimaan pöytään.

Hymyillään, kun tavataan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti