9.10.2013

Syitä ja seurauksia?

Nyt puhutaan, että tulossa on taipuisa puhelin ja jossain messuilla on ollut kaareva televisioruutu. Voihan huokaus. Kyllä kai niistä voi jotain vielä kehittyäkin, mutta ei jaksa millään innostua, kun ei ole tarvetta moisiin.

Vaikka niinhän Steven Jobs sanoi, että eivät ihmiset tiedä, mitä tarvitsevat, ennen kuin heille esitellään näitä laitteita. Ei kai se muuten niin haittaisikaan, mutta kun ihmiset ostavat niitä velaksi. Pitävät turhia pankkeja pystyssä tällä tavalla maksamalla hirveää luottokorttikorkoa.

Mistä allekirjoittanut pääsee tähän talouslama-aiheeseen.

Tuli vain mieleen, että ehkä ostaminen on jäänyt vähemmälle sen vuoksi, että digitaaliset televisiojärjestelmät antavat mahdollisuuden nauhoittaa (tuo sana ei enää ole ajankohtainen, kun ei siinä mitään nauhoja käytetä) - record - ohjelmia. Tällöin niitä katsellessa voi vierittää mainokset ohi tai tehdä muuta, kuten tutkia tulevia ohjelmia ja mitä kaikkea oman systeeminsä sisällä.

Näin on markkinointimahdollisuudet heikentyneet ja eivätkä ihmiset altistu mainonnalle suurelta osin. Mitä mieltä olette? Olisko tämä yksi syy talouden junnaamiseen? Toinen suurempi syy on tietenkin tuo, että yhtiöiden tulokset ohjautuvat yhä harvempien käyttöön, siis rahat. Palkkojen jäädessä jälkeen ostovoima on vähentynyt.

Nythän kaikki pelkäävät tätä liittovaltion sulkua, että mitä siitä seuraa, jos nuo lainatut triljoonat jäävät maksamatta. Niitä on 16 vai 17. Nollia on siis perässä 12. Lukisin mielelläni arvioita niistä seurauksista, mitä liittovaltion konkurssi toisi tullessaan.

Sitten hypätään suoraan muihin aiheisiin.

Uutisissa on sellainen tieto, että Pakistanin talebanit ovat halukkaita neuvotteluihin toivoen saavansa drone-hyökkäykset loppumaan. Näistä hyökkäyksistä ei ole paljon ollut uutisointia. Varmaan se johtuu siitä, että ne tehdään alueilla, missä ei vapaata lehdistöä ole paikalla. Näyttäisi siltä, että tämä sota on tuottamassa tuloksia.

Guardianissa on pitkä juttu sellaisen kirjoittajan tekemänä, jolle on New Yorkissa näytetty ne Snowden-vuodot, jotka brittiviranomaiset pakottivat tuhoamaan. Tämä ansioitunut kirjoittaja on ollut vähän sillä kannalla ennen, että kyllä demokraattisen valtion pitää vakoilla.

Tuota pitkää kirjoitusta ei allekirjoittanut jaksanut kokonaan lukea, mutta sieltä täältä tutkien jäi vaikutelma, että hän on tullut siihen tulokseen, että ihmisten tarkkailu on nyt ihan mahdotonta ja ylittänyt sopivuuden rajat.

Meitä täällä Uutisvahdissa huolestuttaa vain kyttääjien eettisyys ja ne vaarat, mitkä asiaan liittyvät, kun vihollinen voi hyvinkin päästä kaiken tämän tiedon lähteelle. Ja on luultavasti jo päässytkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti