30.10.2013

Merkel etsii suuntaa Euroopalle

Onkohan Nokian MS-kaupat vielä kesken? Microsoft on pyytänyt EU:n viranomaisilta hyväksymistä Nokian mobiilipuhelintuotannon kaupasta. Näin kirjoittaa Reuters.

Maailman otsikoita puhuttaa eiliset vakoiluviranomaisten lausunnot, joita on eri puolilla arvioitu. Selväksi on tullut, että vakoiltu on. Amerikkalaiset sanovat, että eurooppalaiset ovat itse vakoilleet itseään ja antaneet sitten tiedot heille.

No mutta siis asia on siis todistettu, että vakoilua tapahtuu ja näin se on. Spiegel kirjoittaa neuvoja, miten sähköpostinsa saa salattua. Siellä kerrotaan jotain salaamiskeinoja, mutta samalla ilmoitetaan, että kryptatut postit voivat olla kaikkein mielenkiintoisimpia vakoojille.

Siellä on sellainen käsitys, että kryptattuja meilejä ei pysty lukemaan. Meille on silmiin jo aikaisemmin osunut toisaalta tieto, että kryptejä avaavat supertietokoneet sekunneissa. Että ei noihin ole uskomista.

Google on ollut yksi vakoojien yhteistyökumppani, vaikka on nyt jälkiviisaasti haastanut viranomaisia oikeuteen. No, joka tapauksessa firma ilmoittaa tämän aamun uutisissa San Franciscosta, että sen sosiaalinen verkko Google+ on noussut suosiossaan 58% viime kuukausina.

Toisena Google-uutisena on firman rakentama kelluva valtava laitos Treasury Islandilla San Franciscossa. Sitä uumoillaan sijoitettavaksi merelle, maan rajojen ulkopuolelle ja näin viranomaisten ulottumattomiin.

Suomessa hallitus on tänään tullut sellaiseen tulokseen, että talouden kasvua tarvitaan hyvinvoinnin turvaamiseksi. Se oli oikein etusivun uutinen YLEssä. ?????

Kasvua tulee, jos massoilla on rahaa. Ei talous kasva rahan ollessa harvojen pankkitileillä homehtumassa.

Presseurop kirjoittaa, että Merkel on nyt päättänyt ottaa Euroopassa johdon ja vastuun. Merkel neuvottelee sosiaalidemokraattien kanssa yhteistyöstä. Tämä uutinen tulee Spiegelistä. Mietin täällä vaan sitä, että ovatko sosiaalidemokraatit menettäneet näkökantansa asioista?

Päivän ajatus: soitteleekohan Merkel kännykällä vielä?

Palataan asioihin, vaikka miten niihin voi palata, kun kaikki on muuttunut ja julkista? Nyt ei voi palata mihinkään. Mitä tekevät firmat? Miten suojaavat itsensä vakoilulta? Suomi on nostanut profiiliaan kansainvälisenä tekijänä. Tämä tuo uteliaita pilvin pimein urkkimaan.

Meillä on kylläkin totuttu patsastelemaan paljaana saunassa. :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti