18.10.2013

"Päivä ilman satelliitteja" Linkki

Näin perjantaina hidastuu maailman ambitiot. Niin meilläkin. Maailman uutisissa ei mitään järkyttävää ole, mutta eri mediat saavat vähästäkin särmää sovittamalla sanansa vastakohtia korostaen.

Kierroksen tehtyäni rauhoitun BBC:n sivuille. On kuin pistäisi jalkaansa vanhat tutut tohvelit. Briteillä on tapana kertoa asioista rauhallisesti, mikä on niiden sivuilla selvästi tunnettavissa.

Sivuilta löytyy osio nimeltä Future, mistä löytyy viikonlopuksi tutkittavaa ajanvietettä kaipaaville. Sieltä löytyy sellainenkin artikkeli kuin Päivä ilman sateliitteja, jossa heidän asioista tietävä kirjoittajansa kertoo rauhallisesti aamusta alkaen, mitä maailmassa tapahtuu, jos sateliitit jostain syystä lakkaavat toimimasta.

Tässä on linkki kirjoitukseen.

"The first power cuts came later in the evening, as transmission networks struggled to balance demand. At computerised water treatment works, engineers switched to manual back-up systems. In major cities, traffic lights and railway signals defaulted to red, bringing transport to a standstill. Mobile phone services, already patchy, finally failed in the late afternoon."

Tuossa on esimakua juttuun. Mukavia lukuhetkiä!

Muita rauhallisia uutisia on kerrontaa Snowdenin haastatteluista Moskovassa. Snowden kertoi jättäneensä kaikki materiaalit Hong Kongissa medioitten edustajien haltuun ennen nousua Moskovan koneeseen. Ja sanoo, että on mahdotonta, että ne olisivat joutuneet Kiinan tai Venäjän viranomaisten käsiin. Tästä luin Guardianista.

Kaikella on hintansa, sanomme me. Tieto leviää, eikä sitä estä mikään.

Satelliitti pimennys voisi olla mukavaakin, jos sen saisi viikonlopuksi. Vai mitä? Ajanlasku alkaisi heittää ja siitä seuraisi jotain tärkeää, mutta eiköhän sen saisi jotenkin hoitoon.

Mistä muistuu mieleeni, että Raamatun mukaan viikot määrättiin - luotiin - seitsemänpäiväisiksi. Ja tämä tapa on säilynyt ihmeen hyvin. Mikään uskonto ei ole lähtenyt kyseenalaistamaan tätä ajan jaottelua, vaan kaikki pysyvät Raamatun perusteissa.

Ajanlasku voi olla vähän vinksallaan pitkän aikavälin jaksolla, mutta muuten on järjestys säilynyt, mitä tähän tulee.

Heh.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti