25.10.2013

Suomi kärkimaa naisten elää

Samalla, kun saudinaiset tänään vaativat oikeutta ajaa autoa, BBC julkaisee maailman parhaita maita elää naisena. Ja siellähän se: Islanti ykkösenä ja Suomi heti sen jälkeen kakkosena, kolmantena Norja ja Ruotsi on neljäs. Tämä yleisesti ottaen. Samoin Suomi on kärkimaa eri osa-alueilla, kuten terveys, koulutus ja mitä niitä on.

Saudinaisilla on kyllä hyviä tuloksia monella osa-alueella myös, mainittakoon nyt. Se autolla-ajo ei kuulu tähän tutkimuksen tulokseen mitenkään, vaan on ihan erillinen uutinen.

-----

Maailma on seuraillut vaaleahiuksisten romaniperheiden lasten syntyperää. Esille oli nostettu kaksi, toinen Kreikassa ja toinen Irlannissa. Molemmille on löytynyt äiti ja asiat eivät ole niin hirveällä tolalla kuin mitä asiaa pohtimaan alettaessa kuviteltiin.

Maailman sydämiä kivistää jatkuvasti muutama vuosi sitten Portugalissa kidnapatun skotlantilaistytön, Madeleinen, kohtalo. Tästä lienee näiden eri vaaleahiuksisten, vanhemmistaan ulkonäöllä poikkeavien tyttöjen alkuperän tutkiminen lähtenyt.

-----

Kuriositeettiuutinen tulee Guardianista, jossa kirjoitetaan norjalaisesta kaupungista vai kylästä, mihin on saatu auringonvaloa peilien avuilla. Paikkakunta sijaitsee korkeiden vuorenhuippujen laaksossa, minne ei päivä ole paistanut milloinkaan. Siellä on kuva keskusta-aukeamasta, minne tuo peiliaurinko paistaa. Kyse on taiteesta, mutta miksei sitä voisi ottaa käyttöön oikein kunnolla?

-----

Economistin artikkelien ilmaislukeminen tuli täyteen, että sieltä ei nyt ole mitään sanottavaa. Tuli yllätyksenä, kun en ollut tiedostanut lukeneeni siellä niin paljoa. Tai ei siis ilmaislukeminen, vaan rekisteröimättömänä lukeminen.

No, ei se nyt haittaa. Netistä löytyy lukemista yllin kyllin.

-----

EU:n huippukokousta ei ole syynätty enää niin tarkkaan kuin ns. eurokriisin aikoihin. Onko eurokriisi nyt ohi, vai mitä niille velkaisille maille on tehty? Tätä siis emme tiedä, eli kertokaa.

Loppuviikon alkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti