15.10.2013

Tuntematon Albania

Markkinat tutisevat, kun ei tiedä miten tuossa USAn budjettiasiassa käy ja kuinka kauan kestää. Ne ehdotukset, mitä nyt on pöydillä, on vain tilapäisiä ratkaisuja muutamaksi kuukaudeksi.

No, ennustetaan täällä: ei tule mitään konkurssia. Rahaa lainataan lisää ja sillä maksetaan pois entiset velat. Huomattakoon, että tällainen taloudenpito on yksityisiltä ihmisiltä lailla kielletty.

Suomalaiset pelit ovat nousseet arvoon arvaamattomaan, mikä on tietysti todella hieno juttu. New York Timeskin uutisoi tuosta puolentoista miljardin Supercell-kaupasta japanilaisille. Suomessa iloitaan siitä tulevista verotuloista valtiolle.

Tämä onkin ollut allekirjoittaneen mielessä viime aikoina, että eivät nuo valtiot oikein pysty ihmisten asioita hoitamaan, kun eivät pysty edes omia asioitaan. Täällä ollaan vähän sillä kannalla, että demokratian pitäisi olla aktiivista lähidemokratiaa ja jokaisen perheyksikön tulisi olla mahdollisimman omavarainen ja varustautunut vaikeiden aikojen varalle. Ei tästä iänikuisesta valtioiden velkaantumisesta maailman rahatahoille ole mihinkään.

Muita esillä olevia asioita on mm. se, että Kiina on toivonut, että "world should de-americanice". No siinähän Kiina voi näyttää esimerkkiä. Mahtava määrä Kiinan kauppaa kun suuntautuu amerikkalaisille, jotka ovat sitä osaa maailman väestöstä, joka ostaa ja ostaa ja käy ajanvietteeksi ostoksilla velaksi asti.

BBC-llä ei riittänyt minuutin uutisia edes minuutiksi, että ei ihme, ettei meilläkään täällä ole mitään tärkeämpää tänään. Siellä oli puhetta Iranin ydinneuvotteluista, Filippiinien maanjäristyksestä ja mitä vielä, joku kolmaskin, muttei muistu nyt mieleen.

Kiintoisaa lukemista etsiessä tulin lukaisseeksi BBC:n kuvauksen Albaniasta, kun en ole tullut huomanneeksi, että mitä siellä on tapahtunut sitten sen täydellisen eristäytymisen jälkeen.

No, siellähän 1992 äänestettiin demokratian puolesta kommunismin loppumisen merkiksi. Sen jälkeen eivät oikein ole päässeet kehittymään. Mutta varmaan niillä on hieno rannikko Adrianmerelle, että eiköhän sinne saisi jotain toimintaa houkuteltua. Italian saappaan korko on todella lähellä Albanian rantaa.

Albania liittyi Naton jäseneksi vuonna 2009, mikä tieto oli melkoinen yllätys allekirjoittaneelle. EU ei vielä kuulemma kymmeneen vuoteen voi harkita jäsenyyden myöntämistä, josta asiasta on kuulemma anomus tehty. Kaikenkaikkiaan meillä ei täällä tiedetä tuosta maasta paljon mitään. Onkohan sieltä mitään dokumentteja koskaan tehtykään?

Rauhallisin mielin maailman myllertäessä katselemme elämää internetistä käsin. Poiketkaa taas saitilla!

PS Rasismi on vain kaikinpuolista kulttuurishokkia. Näistä kulttuuri- ja lainsäädäntö ynnä tapojen eroista olisi hyvä tehdä vertailuja, että shokin syistä pääsisi puhumaan kaikessa rauhassa. BBC ja YLE voisivat ottaa asiakseen hoitaa.

Ei muuta. Peace and love!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti