7.10.2013

Vastakohtia: rikkaat ja köyhät

Spiegel on taas haastatellut suursijoittaja George Sorosia. Hän sanoo, että Kreikka ei kykene koskaan maksamaan takaisin velkojaan. Tämä lienee totta ja toivotaan, että Suomenkin poliitikot hillitsevät halujaan osallistua muiden maiden velkatalkoisiin jatkossa. Mikähän hinta tästä tilanteesta tulikaan Suomelle?

Kreikka menee sinne köyhien puolelle. Vaikka onhan sielläkin rikkaita ihmisiä, joille on tarjolla Dubaissa ostospaikkoja ja palveluja. Näitä esittelee BBC, mihin tässä linkki. Dubaissa on myös keinotekoinen laskettelukeskus hiihtomajoineen, missä voi jäähdytellä, jos on liian kuumaa.

Miksi BBC näitä esittelee, ei ole tietoa. Siellä Lufthansa mainostaa täysimakuuasennossa olevaa lentomatkustusluokkaa. Tuo ei kyllä näytä mitenkään ylelliseltä, jos on menossa sinne ostoksille.

Emirates-lentoyhtiöllä on kabinetteja koneissaan, mikä on vähän luksuksempaa. Kaikenkaikkiaan sanoisin, että lentomatkustus on niin surkeaa, että on ihme, ettei siihen ole löydetty mitään hohtoa. Paitsi niillä, joilla on oma Boeing 747 tai 777, missä voi olla vähän enemmän mukavuuksia. Kunhan  ei lentokentällä tarvitsisi ottaa pois niitä kenkiä ja tepastella sukkasillaan turvalaitteiden läpi ...

Näin maanantaina ei medioissa ole paljonkaan uhoa liikkeellä. Suomessa ihmetellään vielä, että onko ollenkaan laitonta mennä valtaamaan naapurimaan öljynporauslauttaa. Mihin on todellisuudentaju kadonnut? Totta kai se on rikos, mistä seuraa rangaistus. Ja turhaa poliittista keikutusta.

Tämä ei kuitenkaan ole mitenkään rikkaiden ja köyhien välinen ristiriita, kunhan nyt vain mainitsen.

Köyhien maiden rikkaat. Somaliassa on nyt tullut parisataa uhittelijaa konetuliaseineen pensastoista esiin, kun sikäläisen terrorijärjestön kimppuun hyökättiin viikonloppuna. Mistä nämä saavat rahat aseisiinsa ja toimintaansa, olisi kiintoisaa tietää.

Nyt on tulossa ulos Tom Hanks -elokuva, Captain jotain .., mikä kertoo tositapahtumista, missä somalipiraatit hyökkäsivät rahtilaivaan ja ottivat sen kapteenin vangiksi, jonka sitten erikoisjoukot vapauttivat.

Se meillä kyllä katsotaan heti, kun tulee television kautta näytölle. Merirosvoiluko se ylläpitää näitä kiihkoilijoita? Elokuvassa on rosvoina maallikkonäyttelijät, jotka ovat amerikansomaleja. Näistä oli eilen CBS:llä juttua, että ovat niin hyviä, että voipi tulla jopa oskareita.

Että näin. Saa nyt sitten taas tässä uteliaana katsella, että mitä tämä viikko tuo tullessaan.

Poiketkaa saitilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti