21.10.2013

Eilispäivän uutisista

Täytyy tässä vähän korjailla lauantaisen blogini tietoja.

Dick Cheneyhän oli siis varapresidentti ja toiseksi hänellä ei enää ole tahdistinta, vaan uusi sydän, joka toimii hyvin ja mies on tervehtynyt sydänvaivoistaan ja metsästelee ja kalastelee ja väri on palannut kasvoille. Polvet eivät kuulemma kestä hiihtoa, mutta sydän kyllä kestäisi.

Tahdistin asia oli esillä vuonna 2007, jolloin jo pelättiin mobiilipuhelinten häiritsevän erilaisia sairaalalaitteita. Vaan se osa oli oikein, että Homeland televisiosarjan viimeaikainen jakso toi asian esille.

Alan Greenspan kertoi sunnuntaina CBS:lle kysyttäessä sitä, että miten häneltä oli jäänyt huomaamatta ja ennakoimatta vuoden 2008 talousromahdus, että hän ei ollut ottanut inhimillisiä tekijöitä mukaan ennusteisiinsa. Näitä olivat euforia ja pelko. Jotka siis aiheuttivat Lehmanin konkurssin ja sitä seuraavan kaaoksen maailmalla.

Tästä tuli meille mieleen, että olisihan siellä voinut ottaa huomioon nuo subprime korot, joilla kiihdytettiin asuntokauppaa ja kaikenlainen sotkuilu asuntolainojen suhteen. Mutta meillä ei tiedetä oikein paljonkaan asioita, että ehkä romahdus ei sitten ollutkaan Greenspanin syytä. Greenspan on tutkinut sen aikaisia kaavioita ja asioita ymmärtääkseen, että miten siinä niin kävi.

Kuriositeettina mainittakoon, että häneltä on tullut ulos kirja ja toimittaja kysyi häneltä, että milloin hän aikoo jäädä eläkkeelle. Mies vastasi, että miten se tapahtuisi? Pitäisikö hänen lopettaa ajatteleminen?

Alan Greenspania varmaan luetaan edelleen maailmalla. Mies oli 18 vuotta Fedin johdossa. Uuden pääjohtajan valinnasta hän sanoi, että kyseessä on erittäin pystyvä nainen, joka on toiminut hänen alaisenaan aikoinaan.

Mitäs muuta?

Huomenna katsellaan uusin silmin asioita kun tänään meni vähän eilisten uutisten kertaamiseksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti