11.10.2013

Kiinalaista

ChinaDaily Europe kirjoittaa valuutanvaihtosopimuksesta Euroopan keskuspankin ja Kiinan välillä. Summaksi on nimetty 350 miljardia yuania. Paljonko tämä tekee euroissa, ei tuosta käynyt ilmi, eikä muutenkaan ole täällä käsitystä siitä, että mitä kaikkea tuo merkitsee.

Ranska on kuulemma ollut euromaiden suurin yuanin vaihtomaa. Saako tätä valuuttaa nyt sitten ostaa suomalaisistakin pankeista, vai mitä se merkitsee.

Samasta paikasta voi lukea, että viime vuonna on 100 miljoonaa kiinalaista matkustanut ulkomaille ja käyttänyt 102 miljardia dollaria matkoillaan.

Kiina näkyy tuossa verkkolehdessä varsin länsimaisena maana. En ole käynyt siellä enkä tiedä onko tuo kuva todellinen. Kiinahan on ollut historiallisina aikoina edelläkävijä keksinnöissä, kuten mm. ruuti, ja lääketieteessä. Tekikö takavuosien kulttuurivallankumous minkälaisen muutoksen perinteisiin, jää jonkun toisen pääteltäväksi. Uutisvahti ei aio tehdä pitkää matkaa sinne asiaa selvittämään, mutta hyviä dokumentteja kyllä olisi halukas katselemaan. :)

EU voisi ottaa ja perustaa Amerikkaan oman kaapelikanavansa ja alkaa esittää eurooppalaisten tekemiä dokumentteja ja miksei uutisiakin. Sinne voisivat suomalaisetkin tarjota tuotantoaan.


Viikonloppu pakkaa tässä päälle. Hyvän mielen saa tällä kertaa tuoda kuva kiinalaisesta pariskunnasta, jolla on takanaan 78:n vuoden avio-onni. Tässä linkki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti