1.11.2013

Mehukas vakoiluyritys

Jon Stewart paljasti toissapäiväisessä showssaan, että Pietarissa syyskuussa pidetyn G20 kokouksen gift baggeihin oli laitettu jokaiselle osanottajalle flash draivit, joissa oli vakoilubugit valmiina.

Kuinka moni pisti tuon draivin tietsikkaansa, ei ole tiedossa, mutta yritys oli kyllä koomillinen ja - kuten Stewart sanoi - ne, jotka laittoivat sen koneeseensa, ansaitsivat sen, mitä siitä tuli.

Muissa uutisissa semmoista, että Saksa haluaa nyt neuvotella Snowdenin kanssa. Hmmm... Saksahan torjui aikaisemmin ehdottomasti Snowdenin anomuksen turvapaikasta. Saksa halunnee kuulla, mitä Snowden tietää.

Amerikassa käydään julkista keskustelua vakoojaviranomaisten ja policy makereiden välillä. Siellä syytetään suurlähettiläitä näiden pyynnöistä vakoilla valtioiden päämiehiä. Tässä on siis se syy, miksi suurlähettiläitä on haastettu oikeuteen, mm. Saksassa. Eihän vakoojia voi haastaa oikeuteen. Vai miksiköhän ei voi? Siinä toinen Hmmm....

Sitten ihan muuta juttua. Se tulee Saksasta ja asiasta voi lukea Spiegelistä sekä BBC:ltä. Nimittäin, että Saksa on nyt säätänyt lain, missä todetaan kolmannen sukupuolen olemassaolo. Vauvan synnyttyä, siis josta ei voi sanoa, kumpaa sukupuolta lapsi on, ei ole kiirettä ruveta tekemään leikkauksia suuntaan eikä toiseen, vaan sukupuoleksi syntymätodistukseen merkitään X.

Sotarintamilta ei nyt ole muuta kuin sen verran BBC:ltä, että Israel on tehnyt ilmaiskun Syyrian Latakiaan venäläisiä ohjuksia vastaan.

Sotauutiset ovat nyt muutenkin jääneet taka-alalle näin vakoiluasioiden ollessa paljon herkullisempia. Ne tuntuvat laajenevan. Sanovat, että koska amerikkalaiset eivät saa lakien mukaan vakoilla omia kansalaisiaan, niin austraalialaiset ovat nyt sitten vakoilleet amerikkalaisia ja luovuttaneet tiedot amerikkalaisille viranomaisille.

Herkutellaan niin kauan kuin tätä kestää. Viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti