13.11.2013

Näin tänään

Lehtiä selaillessa alkavat maailman huolet painaa olkapäillä. Taifuunikatastrofi jo yksistään on sellainen ongelma, jota filippiinien viranomaisten pitää puolustella eli esittää syitä, miksei tuhoutuneen kaupungin ihmisille ole saatu apua.

CNN:n Anderson Cooper oli paikanpäällä näyttämässä, että jäljellä ei ole yhtään mitään. Kaikki on hajonnut ja ihmiset vain yrittävät löytää jalansijaa ollakseen jossain romun keskeltä. Avustus lentokoneet kuulemma ovat kyllä tulleet Manilaan asti, muttei perille ihmisille, joilla ei ole ollut mitään ruokaa ja juomaa nyt jo moneen päivään. Ruumiit lojuvat ympäriinsä.

-----

Suomessa on ilmavoimien lentäjä joutunut sankarikuoleman uhriksi vaikka vain näin rauhan aikana. Tämä on suuri uutinen ja painaa sydäntä, että näin on käynyt.

-----

Sitten turhalta tuntuviin asioihin.

Christien huutokaupan taidekaupat eivät ole tuoneet sellaisia miljoonia, mitä on odotettu. Tämä on mielestämme aivan oikein. Taidekeinottelu on yksi turhuuksien turhuuksista. Varsinkin kun kuvat eivät ole yleensä mistään kotoisin ja taiteilijan nimellä yritetään rahastaa. Ja lopulta nuo teokset päätyvät jonnekin varastoon odottamaan seuraavaa keinottelutilaisuutta.

Samoin turhalta tuntuu uutinen siitä, että nyt kun Prinssi Charles huomenna täyttää 65, niin hän hakee valtiolta eläkettä.

Yhtä nolo tilanne oli kun pormestarin upeilla päivällisillä tarjoilija joutuu kuuntelemaan pääministeri Cameronin järeää esitystä säästäväisyyden välttämättömyydestä.

-----

Terveysalalta on sellainen uutinen, että masentuneet ihmiset ikääntyvät nopeammin kuin muut.

-----

Kulttuurina kerrottakoon vaikkapa se, että New York Timesin Valkoisen talon kirjeenvaihtaja on julkaissut kirjan Bushin ja Cheneyn ajasta. Mies oli Steven Colbertin vieraana ja kertoi, että presidentti ja varapresidentti olivat joutuneet riitoihin yhdessä vaiheessa.

Näin tänään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti