23.11.2013

Maailmanparannusta

Etsin kovasti toivoa herättäviä uutisia ja tapahtumia netistä kohottaakseni tunnelmia näin viikon lopuksi.

Kaikkein kohottavin juttu tuli kulttuurin puolelta BBC:ltä, jossa esiteltiin maailman komeimpia portaikkoja. Entiset kuninkaat ovat säästelemättä niitä rakennuttaneet. - Ei kuitenkaan omilla rahoillaan. - Ja komeita ovat. Mitä mieltä kohottavaa niissä sitten voi olla? Ne ovat kauniita katsella. Ei muuta.

Kuulemma koko Versaillesin hovin rakentaminen oli viedä Ranskan konkurssiin. Tämä tieto tuli joskus television kautta luultavasti History-kanavalta.

Näistä komeista rakennelmista voi miettiä sitä kärsimystä, mitä niiden teettäminen on aiheuttanut ja epätasa-arvoa ihmisten kesken. Ja ratkaisu olisi ollut niin helppo kuin se, että työntekijöille kunnon palkkaa, niin talous kasvaa kaikkien eduksi. Myös rikkaiden.

New Yorkissa on ollut Maker Faire -niminen näyttely, missä eri amatöörit ovat esitelleet tekemiään teknisiä laitteita.

Tästä teknologiasta tulee sellaisia ajatuksia, että jos sitä on nyt 13-vuotiaat (BBC:llä video) opettamassa insinööreille, niin mitä näillä kaikilla laitteilla oikein halutaan tehdä?

Allekirjoittanut alkaa olla vähän sitä mieltä, ettei julkisilla varoilla ole ollenkaan tarvis tukea kaikenlaista kehitystä. Ilmiö vaikuttaa päättyvän kuplaan. Jotenkin pitäisi tekeminen juontaa hyödyllisempään käyttöön. Maailman ihmiset ovat niin erilaisissa asemissa, että joillakin ei ole mitään, että eikö heille löytyisi jotain tarjottavaa.

Tähän on kyllä Matt Damon, vai miten se kirjoitetaan, elokuvatähti siis, rahoittamassa ja johtamassa vessojen rakentamista köyhiin maihin. Tällaista kannattaisi miettiä, että miten tavallisia hyödykkeitä saisi ihmisille.

Kun olisi niin mukavaa, ettei noita paljaalla savimaalla istuvia nälkäisiä ja sairaita ihmisiä olisi ollenkaan.

Mahdollisimman hyvää viikonvaihdetta kaikille!

Ai niin PS: Tuolla oli sellainen uutinen, että Aalto Yliopiston tutkijat ovat päätyneet sellaiseen tulokseen, että videopelejä pelaavat, vapaasti tulkiten, aivopeseytyvät samanlaiseen ajatteluun.

Tätä minä olenkin pelännyt.

Laitan tähän vielä peistauksen käytetyistä sanamuodoista: "— Playing computer games can bring two players' emotional responses and brain activity into unison, researchers in Finland say."




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti