9.11.2013

Robottimessut sun muuta

Aloitan kansainvälisen lukukierroksen tavallisesti Spiegelistä. Siellä pohdiskellaan tänään näkyvästi pääartikkelissa amerikkalaisten vakoilua ja siihen liittyvää paranoiaa. Juttu on melko kärkevä amerikkalaisia kohtaan. Siinä viitataan televisiosarjaan Homeland, jossa agentit sekoilevat paranoijansa kanssa itseään ja toisiaan epäillen.

Sitten tulee varsinainen kohuasenne: koko kansakuntaa verrataan paranoijiin vapaudesta taisteleviin ja kerrotaan miten historia todistaa tästä. Saa nähdä mitä näistä Saksan ja USA:n suhteista vielä tulee.

BBC kertoo minuutin pääuutisvideollaan, että Kiinassa on menossa maan johdon kokous, josta uskotaan tuloksena olevan käänteentekevä talousuudistus.

Guardianista löytyi video Japanin robottimessuilta, vai mikä näyttely se olisi suomeksi. Siellähän tietysti oli vekotinta vaikka minkälaista, mutta yksi ylitse muiden: Ihmisen selkäpuolelle laitettava laite, joka auttaa nostamaan painavia ilman, että selkänikamat siitä kärsisivät. Tästä tuli oikein hyvä tunne pelkästä katselemisesta.

Australiasta tulee sellainen uutinen, että jonkun ihmisen bitcoinit on varastettu hakkeroimalla. Määrä on miljoonan dollarin arvoinen.

Kuka näihin bitcoineihin on uskaltanut uskoa muutenkaan? Vaikka niitähän saa nyt jostain automaatista jo vaihdettua valuutaksi. En muista missä tämä automaatti on, mutta siitä näkyi eilen uutista. Ja onhan niiden arvo noussut hirveästi.

Kaikenkaikkiaan karavaanit kulkevat vaan. Mitä nyt on odotettavissa tonnin parin painoinen avaruusromu niskaan, niin muuten on ihan normaalia menoa.

Siitä sanoisin vaan, että voisi odottaa sinne lähetettäessä jo määriteltävän, että miten se saadaan turvallisesti alas. Nyt saa kulkea niskat kyyryssä pari vuorokautta tässä.

Muuten odotellaan sitä nyt sitten, kun ei muutakaan odottamista ole.

Mukavaa ehtoota!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti