14.11.2013

Jälkipuinteja vaan ei jälkiviisauksia

Onnettomuuksien jälkiselvittelyt pitävät paikkansa pääuutisaiheina. Taifuunin voima on ollut mahtava ja sille ei ole mitään suitsia laitettavissa. Eri puolilla arvaillaan taas tuota ilmaston muutoksen tekijöitä, joita syytetään näistä merkittävistä sääilmiöistä.

Arvaileminenkaan ei auta mitään. Suurin osa maailmaa elää täysin huolta vailla ilmastoasioiden suhteen eikä täälläkään nyt arvailla asiaa sen enempää.

Suomen hävittäjien törmäys ilmassa on aiheuttanut uutisvyöryn maailmalla. Suomessa ei tästä törmäyksestä mitään sanottu, mutta maailman mediat ovat kyllä sen törmäykseksi julkistaneet.

Meillä tuli vaan ajatus näistä kaikista hakkeroinneista, että voiko lentokoneiden ja autojenkin tietokoneisiin hakkeroitua ja aiheuttaa onnettomuuksia? Kun kerran sydämen tahdistimeenkin voi hakkeroitua, niin miksei sitten liikennevälineisiin?

Pitäisi hankkia jostain T-mallin Fordi, niin voisi körötellä rauhassa hakkeroinneilta. Sellainen, mikä kammella laitetaan käyntiin oikein.

Manuaaliseen päin voi maailma olla ajautumassa, kun Cisco kuulemma on vakoilu-uutisten myötä julkistanut tulosvaroituksen vai oliko se jo tappiollinen kvartaalitulos. Siitä voi lukea Google Newsien kautta ainakin.

Google on julkistanut cNetin mukaan tietoja siitä, miten eri maiden valtiovallat on vaatineet käyttäjätietoja heiltä. Ja sitten on mustattu sensuuri siitä, mitä heillä ei ole lupa sanoa.

Presidentti Obaman läpi ajama Affordable Care sairausvakuutus on juuttunut toimimattomaan verkkosivustoon, mitä ei tahdo millään saada toimimaan. Tuolla sivustolla oli tarkoitus päästä ilmoittautumaan ja valitsemaan itselle sopivanhintainen vakuutus.

Tästä vakuutuksesta on ollut monenlaista sanomista muutenkin, kun ihmisille ilmoitettiin, että he voivat pitää nykyisen vakuutuksensa, jos haluavat, mutta toisin kävi. Vakuutusyhtiöt ovat peruuttaneet ihmisten vakuutuksia, kun niiden ominaisuudet eivät yllä lain vaatimiin pykäliin.

Tästä meillä on mietitty että eihän ne vakuutukset ole olleet peruuttamattomia milloinkaan, vaan ihmisten sairastuttua ne on vakuutusyhtiö voinut peruuttaa. Ja siinä on sitten se suurin ongelma, mikä on kroonisten ennalta olemassa olevien terveysongelmien vaikutus siten, etteivät tälläiset ihmiset ole saaneet mitään vakuutusta. Tämän lain mukaan vakuutusyhtiöiden on pakko vakuuttaa kaikki.

Sen mitä asioista olen kuullut, olen todennut, etteivät nämä 'Obamacare' vakuutukset ole mitenkään edullisia välttämättä nekään. Viidelläkympillä kuussa saa vakuutuksen, jonka omavastuu on 6000 dollaria.

Taitaa olla niin, että tietyt ihmiset tässä eivät voi muuta kuin kuolla vaivoihinsa. Harvalla on tuollaista summaa jemmassa, että voisi hakea apua vaivoihinsa.

Tosin tämä kaikki on medioista saatua tietoa ja sitä ei ole täällä millään tavalla lähdetty oikeaksi todentamaan. Että olkaa varovaisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti