5.11.2013

Kiinaan yksityisiä pankkeja

Kiina sallii yksityisten pankkien perustamisia kokeilunluonteisesti. Niin, se nyt ei oikein meille mitään kuulu. Pankeilla on huono maine ja pankkiirien entinen hohto on mennyttä. Jostain niille kuitenkin virtaa rahaa. Miten muutenkaan asiat voisi juontua? Vaikka tähän myönnän, että olin luullut Kiinassa olevan yksityisiä pankkeja jo ennestään.

Päivän skuuppi on joillain saiteilla se, että - oliko se nyt meidän galaksissa, vai jossain toisessa - on siis lukematon määrä maan kaltaisia planeettoja, jotka eivät ole liian kuumia eivätkä liian kylmiä. Ja näin ollen elinkelpoisia jonkinlaisille elämänmuodoille. Tästä haluaisimme kuulla lisää.

Avaruudessa kun ollaan, niin kerrottakoon suuri uutinen Intiasta. Intia on laukaissut raketin Marsiin. Mitä sieltä odotetaan löytyvän, on täällä vähän ihmettelyn alla, kun jo tiedämme, ettei siellä mitään mielenkiintoista ole. Pitää tässä välissä nyt katsoa, että oliko se varmasti Marsiin. Muistaakseni asiasta kertoi BBC.

Juu Marsiin se oli, ja tarkemmin sanoen se on space craft, eli tuo rakettimääritelmä ei ollut oikein. Rakettihan siihen kai tarvitaan, että avaruusalus saadaan matkaan.

Vakoilurintaman uutisissa kuuluu sellaista, että Saksa on haastanut brittien Berliinin lähettilään vakoilemisesta. Spiegelissä oli kuva jonkinlaisesta tötteröstä, mikä brittien lähetystön kattorakennelmissa on. Näistä tötteröistä olisi kiva tietää enemmän.

Niitä voi etsiä Suomessakin, että onko niitä lähetystöjen yhteydessä. Meillä ihmetellään, että kauanko on salailtu maan poliittisen johdon toiminnan vakoilua. Ei tämä yltäne pelkkiin virka-asioihin. Uskaltaisin väittää, että syynissä ovat poijjaat kaikella tapaa. Näkyisiköhän Stadionin tornista noita törpäköitä? Mikä on muuten huvittavaa, että vakoilemista muka tehdään noin julkisuudessa näkyvien rakennelmien kautta.

Mihin on uskominen ja onko sillä paljon enää väliä? Vähättely on kaikkein ärsyttävintä. Ei silti, että täällä oltaisiin hirveän ärsyyntyneitä, kyllä tähän ajatukseen on jo totuttu, että joku voi olla kiinnostunut asioista. Onneksi en ole nuori kaunis nainen, muuten liikennettä voisi riittää ruuhkaksi asti.

Nyt, kun kaikki vakoilevat, niin ehtiikö kukaan tekemään töitä? Eikä mitään diplomatiaa tarvita, kun terveiset voi laittaa suoraan kuulijoille muutenkin.

Jotenkin tämä asia tulee vielä muokkautumaan. Katsomme uteliaina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti