12.11.2013

Perunan futuurit?

BBC:n Future-sivustolla on kiintoisa artikkeli. Siinä kerrotaan, että Berkley Californian yliopiston opiskelijat ovat tehneet perunasta akun, millä voi ladata vaikka kännykän. Se on myös sopiva valon lähde. Sen kustannukset ovat halvemmat kuin paristojen kustannukset ja mitä kaikkea hyvää siitä sitten tulleneekaan ympäristöasioita ajatellen.

Yritin tutkia netistä lyijyn futuureita, mutten oikein osaa niitä lukea. Näytti maallikon silmään, ettei ole nousua eikä laskua. Tuosta tuli mieleen otsikon perunan futuurit, kun voihan olla, että luonnon energiaa nyt vihdoinkin aletaan käyttämään ja Pohjanmaan perunanviljelijöillä on kulta-ajat edessä.

-----

Kerroimme tuossa aikaisemmin, että Kiinan kommunistijohto on pitänyt kokouksen luvaten uudistuksia. Niistä oli vähän tietoja tullut ulos. Maanviljelijöillä on suuremmat oikeudet maahansa tiedossa ja markkinavoimille kuulemma annetaan suurempaa vaikutusvaltaa.

Kiinassa ostetaan tyhjiä asuntoja. Jo pitkän aikaa on uutisoitu, että siellä on kokonaisia kaupunginosia tyhjillään ja asuntokuplan on uumoiltu puhkeavan. Kuitenkin edelleen kerrotaan, että ihmiset siellä sijoittavat säästönsä noihin asuntoihin. Joihin siis maalta kaupunkiin muuttavilla ei ole varaa asettua asumaan.

-----

Taifuunin voima oli mittaamaton. Eilen raportoitiin, että mittari ei kestänyt mittaamaan kovempaa kuin 195 mailia tunnissa tuulta. Mittari meni rikki ja näin on todettu, että kaikkien aikojen maailman kovin myrsky se oli, mikä Filippiineillä myllersi.

Ihmiset ovat avuttomia sellaisen katastrofin edessä. Luonnonvoimat ovat voittamattomat.

-----

Euroopan Unioni on sopinut budjetista. Aikaisemminhan brittien Cameron oli haastamassa sitä kovin puhein, nyt en tiedä miten kaikessa hiljaisuudessa asia on hoidettu. Olisikohan tässä nyt vakoiluasiat olleet jotenkin vaikuttamassa.

-----

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Nautitaan niistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti