22.11.2013

Niinpä niin. Katto sortui taas.

Eilen tuli vähän virheellisesti otettua etukäteen tuon Kennedyn muistopäivän esille, kun se onkin vasta tänään. En ollut oikein selvillä, kun jo sunnuntaina oli pitkiä ohjelmia asiasta.

No niin, nyt on sitten taas katto romahtanut, mikä onkin pääuutisaihe maailmalla, kun on noin paljon kuolleita löytynyt. Tällä hetkellä 47. Tämä on ihme, ettei sivistyneissä maissa rakenneta niin, ettei sinne jää alle kuolemaan ihmiset. Paikkahan on Riika.

Laitetaan tähän nyt vaan peräkkäin näitä uutisia. Nimittäin nyt on Kiina saanut lennätettyä ensimmäista droniaan, kertovat silminnäkijät. Vieläkään ei ole oikein selvää allekirjoittaneelle, että mikä se on suomeksi. Google kääntää sen kuhnuriksi nyt ja aikaisemmin lennokiksi. No mutta siis kuitenkin, tuskin Kiina on sitä itse kehittänyt, että tieto kulkee jotain kautta ja kaikki on julkista.

Tina on nyt löydetty uudelleen. Sitä uumoillaan voitavan käyttää silikoonin ja sitten tuon graphinen, mitä se nyt sitten onkaan, sijasta. Että tässä voi katsella taas noita futuureja ne, joilla on sijoitettavaa kahisevaa.

Näissä sijoitusasioissa pysyäksemme, kulta on kuulemma nyt vaarassa laskea alle tuhannen taalan unssilta, kun pörssiosakkeet ovat kovassa kysynnässä. Ainakin Nykissä on näin.

Tekniikassa pysyttäessä, internetin keksijä on sanonut , että ... "'Tide of surveillance and censorship' from US and UK threatens future of democracy, says Tim Berners-Lee." Näin on jo tapahtunut pitkän aikaa, sanomme me.

Maailman uhkista puhuttaessa matkustajien vapauksia on laajennettu lentoliikenteen osalta, vai ollaan laajentamassa, Amerikassa siis niin, että lennolla voi soitella puhelimella. Jo aikaisemmin on määritelty, että lennolle saa ottaa veitsen mukaansa. Tätä Uutisvahti ihmettelee, että mitä lennon aikana tehdään veitsellä?

Suomessa yritetään pähkäillä, että onko vähän yli 20.000 euroa riittävä kuukausipalkka ja ollenkaan kohtuullinen eläkeyhtiön pomolle. Tästä meille tuli mieleen, että näitä pomoja pitäisi kilpailuttaa kansainvälisesti, niin näkisi, kuinka monta ottajaa niillä on. Ja palkka sen mukaan, eikä toisen maan palkkatason ja taloustilanteen mukaan määriteltynä.

Sitten pikku-uutisia Amerikasta. Floridalainen kongressin jäsen osti poliisin sting-operaatiossa kokaiinia. Ja on nyt kiinni jäätyään kauhean pahoillaan ja lupaa parannusta. Että ei ainoastaan Torontossa siis.

Toinen huomiota kiinnittänyt seikka oli New York Timesin joku kolumnisti, jolla on jo ensi torstaina vietettävän kiitospäivän johdosta ahdistusta. Allekirjoittanutta ahdistaa katsella uutisista kuvaa kiitospäivän jälkeisen mustan perjantain ostosryntäystä. On nimittäin käsittämätöntä, miksi kaikki haluavat silloin mennä jouluostoksille, olkoon tarjoukset kuinka houkuttelevia tahansa.

Ahdistukseen päättyisi tämä juttu, ellei sitten olisi ollut niin söpöjä karhunpentuja YLEn sivuilla. Ja toinen kuva oli Guardianissa, siinä suuteli nuori äiti vauvaansa Filippiineillä. Katsokaa sieltä.

Odotellaan kevättä. Kyllä se sieltä tulee, kunhan saadaan nuo joulut pois tieltä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti