20.11.2013

Mitähän sitä tänään kauhistelisi?

Are we alone in Universe, kirjoittaa New York Timesin OP-ED kolumnisti tänään. Tätä arvaillaan nyt, kun on selvinnyt, että Universum sisältää lukemattoman määrän maan kaltaisia planeettoja.

Allekirjoittanut miettii, että mitenköhän tuosta kysymyksestä voi saada aikaan noin pitkän kolumnin, kun vastausta ei tiede tiedä. Ei sieltä avaruudesta ole tullut piippaustakaan, vaikka kuuntelu on ainakin Kaliforniassa suunnattu joka puolelle avaruutta ja tilannetta yritetty kuunnella vaikka jo kuinka kauan.

Meillä kyllä uskotaan, että elämää kuhisee avaruudessa joka puolella. Että ei silti. Allekirjoittaneen mielestä on jopa naurettavaa ajatella, että täällä olisi ainut paikka, missä on elämää.

-----

Suomalaiselle peliteollisuudelle on jossain Google Newsin vetämänä tullut valituksia fanien puolelta. Seuraava pikku pätkä oli postissa, peistaan sen tähän:

Obsession with metrics is killing our love for the games: Finnish ...Pocket Gamer.Biz
Obsession with metrics is killing our love for the games: Finnish studio Rammin' ... games company in Turku, because in Helsinki, it's a bit crowded nowadays."


Tämä kysymys mitoista on hyvin tärkeä ihmisille Amerikan mantereella, paitsi Kanadassa. Siellä pelataan tuumilla, 1/12 osa tuumilla ja jopa 4/8 osatuumilla, joita ei meillä käsitetä pituuksina mitenkään. Että ehkä markkinoita pitäisi ajatella tältäkin kannalta.

-----

Economistissa joku valitti syntyneestä teknologia eliitistä, joka hallitsee 90 prosenttia markkinoista ja on tiiviissä yhteistyössä valtiovallan kanssa. Lukekaa, jos kiinnostaa. Siellä selostetaan lukujen valossa asioita.

-----

Uskomattomia asioita on edelleenkin se tosiseikka, että EU mepit matkustavat Brysselin ja Strasbourgin välillä mielettömin kustannuksin.

Uskomatonta on sekin, että vakoilusta on tullut normaalia jo näin pian. Kukaan ei valita asiasta enää. Tai ainakaan siitä ei julkisuudessa puhuta. Ja tämähän merkitsee sitä, ettei asiaan ole tiedossa mitään muutosta.

Tämä uskomaton asia on vähän kevyempi: Ryan O'Neal käy oikeutta jonkun Farrah Fawcettin muotokuvamaalauksen (Warhol) tiimoilta. Mutta tuo ei ole uskomatonta, vaan se, että jossain oli kuvia tuosta Farrahista, jonka hiukset olivat 80-luvulla uskomattoman tuuheat ja uhmasivat painovoimaa. Naurattaa, kun naiset yrittivät saada hiuksensa pysymään samalla tavalla kuin tuulen leyhyttäminä. Pystymättä siihen kuitenkaan.

Sivu tuli täyteen, että huomenna lisää! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti