19.11.2013

Vähän kummallista

Sardiniassakin on nyt ollut syklooni, joka on aiheuttanut paljon tuhoa ja saanut Italian ilmoittautumaan katastrofialueeksi. Toivottavasti Italian valtio on varautunut mullistuksiin. Siellähän oli takavuosina talojen sortumisia, mitkä johtuivat korruptiosyistä sääntöjen noudattamatta jättämisistä ja mitä vielä.

Sortumisia on kyllä muuallakin. Tänään on uutisissa Etelä-Afrikan ostoskeskuksen sortuminen. Kyllä allekirjoittanut käsittää, jos talot menee myrskyissä nurin, mutta että ne sortuilevat ja katot putoilevat ihmisten niskaan, niin tähän ei oikein nykyisenä tieteen ja teknologian aikana riitä ymmärrystä. Missä sitä enää uskaltaa liikkua, kun on niin huonosti rakennettuja hökötyksiä?

Kummallisia aiheita on tänään medioissa. Näittekö Guardianin sivuilta kuvia noista jalokivin koristelluista pyhimysten luurangoista? Niitä oli kymmenkunta ja ovat peräisin Saksasta eri katolisista kirkoista ja olikohan yksi Itävallastakin.

Elävä kummallisuus on Toronton pormestari, joka uhmaa kaupunginhallituksen ja maailman medioiden vaatimuksia, eikä lähde pois virastaan. Hän on myöntänyt juopottelevansa, ajaneensa kännissä ja polttaneensa crack-kokaiinia. Hän on eilen ollut television ajankohtaisohjelmissa ja selittänyt, että hän on tehnyt virheitä, niinkuin kuka tahansa.

Kaupunginhallituksen istunnosta oli videota, jossa hän juoksi salissa ja kaatoi erään hallituksen jäsenen nurin. Kokouksen tuloksena hänen valtaoikeuksiaan vähennettiin ja häneltä otettiin budjetti pois ja mitä kaikkea. Pormestarilla on vankka kannattajakaarti tavallisista ihmisistä, joihin hän samaistuu ja jotka samaistuvat häneen. Lain mukaan vaaleilla valittua pormestaria ei voi erottaa virastaan.

Sitten EU-parlamenttiin. Vakoilijoiden elämää helpottavat istuntosalin kamerat. Sieltä on nimittäin liveä kuvaa, jota BBC esittää verkkosivullaan sekä puheita, että kirjoitettua tekstiä. Tätä en ole vielä mistään muualta löytänyt. Tässä on linkki sivulle. Osio on Democracy live. Oliskohan siellä suomalaismeppejä puhumassa, jos sitä jäisi katselemaan.

Mitään kivaa ei  nyt osunut kohdalle. Pahoittelen tätä.

Mukavaa iltaa kuitenkin kaikille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti