16.11.2013

Ilmiöitä ja huolenaiheita

Suuret vähittäismyyntiliikkeet käyttävät jotain teknologiaa tutkiakseen asiakkaittensa käyttäytymistä. Kännykkä kuulemma antaa signaaleja, joita kauppias saattaa monitoroida. Kasvoskanneri tekee huomioita sukupuolesta ja iästä ja ruumiinlämpö ilmaisee suosituimpia paikkoja liikkeessä.

Näin kirjoittaa Reuters, vai oliko Economist. Tässä tulee kuluttajalle vaan sellainen kysymys mieleen, että miksiköhän ne tavarat, mitä tavallisesti ostan, on usein siirretty ihan toiseen paikkaan ja niitä saa etsiskellä hehtaarin alueelta? Tutkikoot mitä tutkivat, emme me sille asialle mitään mahda. Maitoa ja leipää sieltä käydään ostamassa, siinä ei ole paljon tutkimista.

Jostain pomppasi esiin kysely siitä, mitä suolaa käytän. Onkohan tällä niin paljon merkitystä, kun suola on melko halpa aine, että miten sitä kannattaa kysellä aktiivisella mainonnalla? Ja sieltä kaupasta voi kysyä, mitä suolaa käytän, kun ne varmaan tietävät. Laitoin sen pois ruksista ja kiinni.

Nyt kun näistä hakkeroinneista puhutaan niin paljon, niin on jatkuva huoli siitä, että voiko tietokoneellani tehdä laittomia asioita ulkopuolelta? Sellaisia, mistä sitten vakoiluviranomaiset tulevat allekirjoittanutta syyttämään. Ja miten todistan, etten tee mitään laitonta täällä?

Sitten eteenpäin aiheissa. Toronton pormestaria ei saada pois virastaan, vaikka on myöntänyt käyttävänsä huumeita ja ajavansa humalassa ja ylipäänsä kaikenlaista laitonta. Miten olisi rikossyytteet? Eikös niillä jo saisi ihmisen, joka ei ole selvin päin, pois päättämästä asioista. En tiedä minne tämän vihjeen voisi laittaa.

Sitten sellaiseen ihmeelliseen ilmiöön, taikka pariinkin, kuin erään leukemiaa sairastavan lapsen ilahduttamiseen San Franciscossa. Maailman laajuisesti on uutisoitu, että Make a Wish Foundation järjesti batmannia ihannoivalle pojalle päivän, jossa hän oli batpoika, joka pelasti ihmisiä kaupungilla.

Tämä ei meidän mielestämme ole uutinen eikä mikään. Sitä esittivät kaikki uutiskanavat jo eilen ja sen innoittamana internetin mediat kertoilivat asiasta tänään.

Toinen kummallinen ilmiö on nämä alastomat protestoijat, jotka saavat paljon huomiota osakseen. Nyt oli Moskovassa mies laittanut itsensä sukuelimistä kiinni Punaiseen toriin alastomana. Tämä uutinen ylsi BBC:hen asti. En pannut merkille, mitä tuo ihminen protestoi. Alastomuus kiinnostaa ihmisiä. Ilmiö, joka  ihmetyttää allekirjoittanutta.

Jotain kivaa olisi kiva tässä lopuksi mainita, muttei nyt tule mieleen.

Viikonloppua!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti