25.11.2013

Joulu tulla jollottaa maailmalla

Jouluvalojen syttymisestä on raportoitu näkyvästi tänään. Australiassa on joku ihminen tehnyt maailmanennätyksen yli viidellä sadalla tuhannella valollaan. Siitä kuulemma tulee 2.500 :n dollarin sähkölasku kuukaudessa.

Tällä viikolla vietetään kiitospäivää lännessä ja ihmiset yleensä laittavat valonsa ja koristeensa viikonlopun aikana pystyyn.

Tässä ei ole tarvetta minkäänlaiseen skeptisyyteen. Valot ilahduttavat ja luovat tunnelmaa, joka on pelkästään myönteistä. (Samaa ei voi tietenkään sanoa suurista, muovisista koristeista talojen katoilla, kuten joulupukeista sun muusta. Mutta jokainen laittaa, mitä laittaa ja lapset yleensä niistä nauttivatkin.)

Näin tämä pimeä aika päästään mukavasti yli. Valoja voi ajella katselemassa perheen kanssa ja ihmettelemässä.

Viikon alun suuri uutinen on Iranin kanssa tehty sopimus, mikä hellittää pakotteita ja vastavuoroisesti Iran tekee jotain, mitä ei niin paljon näkynyt, että mitä se on.

Afganistan suunnittelee palauttaa kivittämisen rangaistuksen avionrikkojille. Tämä kohdistuu lähinnä naisiin, joita kivitettäneen kuoliaaksi asti. Että sivistystä ei niin vain kaadeta kulttuuritapojen sekaan. Ei ainakaan sotimalla näköjään.

Lännessä ei vielä ole paljon uutisen arvoista tapahtunut tähän mennessä tällä viikolla, että mietitään niitä huomenna.

Jos jotain, niin jouluostoksista on ennakoita, että tuleeko mitenkä paljon nyt, kun ostospäiviä jouluun on kiitospäivän näin myöhään sattuessa vähemmän. - Meillä on päätetty lahjoittaa joulutörsäykset kipeämmin tarvitseville.

Kaikenkaikkiaan tuntuu hyvältä virittäytyä joulunalus tunnelmiin. Ei puolen miljoonan lampun valossa, vaan muutaman, valitun, rauhallisen valon johdattamana.

Rauhallisia aikoja toivoen ja toivotellen, näin tänään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti