29.11.2013

Olisi kai tärkeämpääkin, mutta ...

Minä luulin, että roskat poltetaan energiaksi joka puolella. Vaan toisin taitaa olla siitä päätellen, että tanskalaisten näin tekemisestä on oikein iso uutisjuttu BBC:llä.

Siellä sanotaan, että yhden roskapussillisen polttamisella kehitetään kolmen ja puolen tunnin ajaksi sähköenergiaa kotitalouteen. Näistä polttamisen päästöistähän on omat konstinsa ulos.

Ruotsissahan on joku kaupunki, joka tuottaa energiansa - vai oliko se lämpönsä - kokonaan roskista ja oli ostamassa Napolista polttoaineekseen napolilaisten roskia, kun eivät omat riitä.

Tuntuisi paljon paremmalta, jos tämä jäteongelma pian ratkaistaisiin joka puolella ja haaskaaminen loppuisi.

-----

Kiina on nyt tehnyt vastavedon pitääkseen kiinni omista ilmatilansa puolustuslinjoistaan ja laittanut koneet ilmaan sitä vartioimaan noiden tyhjien pikku saarten yläpuolelle.

Tästä asiasta USA:n Japanin suurlähettiläs Caroline Kennedy oli jo eilen syyttänyt Kiinaa alueen rauhan häiritsemisestä laajentamalla puolustusilmatilaansa.

Vaan miksi tuo ilmatila on niin tärkeä, että siitä pitää nokitella, tätä ei ole kukaan vielä kertonut.

-----

Berlusconi on kuulemma lahjonut todistajiaan seksinosto-oikeuden käynnissä. Rahasumma, josta puhutaan on 2500 euroa kuukaudessa noille bunga-bunga tytöille.

-----

Seattlelainen kahvilanpitäjä on päättänyt, että asiakkaat eivät saa siellä asioidessaan käyttää Google-laseja. Tämä siitä syystä, että niillä voi ottaa videota ja kuvaa kahvilan asiakkaista siten loukaten ihmisten yksityisyyttä. Joku asiakas oli laitettu ulos liikkeestä tämän kieltäydyttyä ottamasta laseja pois nenältään.

-----

Sitten matkailijoille kysymys. Tiedättekö missä on Niuen valtio? BBC:n Aasia-osiosta löytyy selostus tuon paikan asioista.

Eikä tänään mitään muuta. Ei ainakaan jouluostoksista. :D

Iloa iltaanne!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti