11.11.2013

Saksan Telekom lupaa puhtaan putken

Tervanjuontia. Mistäköhän tuokin sanonta on tullut? Onko joskus vanhoina aikoina kenties juotu tervaa taudin parantamiseksi, vai mikä? Tervapastillit on kyllä hyviä. Onkohan niissä oikeaa tervaa?

Maanantain uutiset junnaa kuin tervanjuonti. Viikonloppuna ei ole paljon tehty. Avaruusromu putosi jonnekin Falklandin saaria melko lähelle. Ja flunssa on hellittämään päin.

Reuters kirjoittaa, tai aloitetaan sieltä Spiegelistä taas. Saksan Telekom on luvannut pikaisesti saada tarjolle puhtaan putken, kuten sitä nimittävät. Vai olikohan tämä uutinen sittenkin Reutersissa? No joka tapauksessa tarkoitus on saada sellaisille pienemmille firmoille hakkeroimaton informaatiokanava, joilla ei siis ole varaa maksaa tietosuojasta niinkuin rikkaammilla yrityksillä on.

Tähän kommentoi Israelin pääministeri, että emme ole nähneet vielä mitään. Hyökkäykset ovat valovuosia suojautumisen edellä ja todennäköisesti näin tulee jatkumaan. Ehud Barak ilmeisesti tietää jotain, muttei kerro.

EU:n telekomissaari sanoi, että "... it was better to focus on increased security preventing or reducing spying, rather than on legal efforts to ban or punish it."

Tämä kaikki oli siis Reutersissa. On pidetty nimittäin jonkinlainen konferenssi asiasta.

Spiegelissä oli jotain kärkevää vakoiluasioista tapansa mukaan. Siellä on valtiovalta varoittanut amerikkalaisia, Saksassa sijaitsevia yhteisöjä hakkeroinneista, joita suorittavat vakoilusta vihastuneet kansalaiset.

Talousasioista Reutersissa on jonkun blogi, jossa todetaan että austerity, eli mikä se olisi lyhyesti sanottuna suomeksi, ei auttanut Espanjassa. Siellä on 26% :n työttömyys.

Tähän tietysti laitamme perään oman käsityksemme asiasta. Ja sehän on se, että ei valtioita velkaannuttamalla talouteen tule kasvua. Kyllä rahahanat pitää saada juoksemaan korporaatioilta työntekijöille, että massoilla on rahaa. Näin talous kasvaa ja rikkaat voivat taas rikastua, kun kansa kuluttaa. Ja kolmansien maiden hikipajojen väelle kunnon palkat. Sieltä tulee markkinoita heti kaikenlaisille tuotteille.

Siinä lääkepläjäys talousasiantuntijoille. Tässä asiassa toivomme jonkun ottavan asiat puheeksi viimeistään Davosissa tammi-helmikuussa, jolloin siellä on talousfoorumin kokous, missä on paikalla maailman johtavat korporaatiot ja poliitikot.

Toivossa on hyvä elää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti