28.11.2013

Hyvä me

Tämän päivän - kiitospäivän siis - suosituin hakusana lienee kalkkuna. Tai sen englanninkielinen versio. Me täällä ohitamme sen nyt tällä maininnalla.

Sen sijaan annamme hiukan huomiota amerikkalaisten ostosryntäyksille, jota on esitetty jo monena päivänä televisiossa. Nimittäin aikaisempina vuosina kiitospäivän jälkeinen musta perjantai on ollut todella musta, kun ihmisiä on tallautunut jalkoihin kaupoissa.

Joku oli jo nyt, alennushintojen jo tultua voimaan ennakkoon, pystynyt hankkimaan kaikkein trendikkäimmät lahjat perheelleen vajaalla tuhannella dollarilla, joiden arvo olisi ollut normaaliaikaan ostettuna parikin tuhatta. Onneksi olkoon vaan.

Uutisissa on pääaiheena eilen mainitsemamme Kiinan ilmatilanlaajennuksen loukkausasiat. Eilen kerrottiin amerikkalaisten hävittäjien lentäneen saarten yli ja tänään on vuorossa japanilaiset ja etelä-korealaiset koneet.

Amerikkalaiset ilmoittivat eilen CNN:n mukaan, että he eivät tunnusta Kiinan uutta ilmatilan laajennusta.

Italian pörssikurssit ovat koholla Berlusconin eilisen erottamisen jälkeen. Siis näin on medioissa tulkittu tuo nousu, vaan kuka sitä koskaan niin varmasti tietää?

Latvian hallitus on kaatunut pääministerin erottua tuon katon romahtamisen vuoksi ostoskeskuksessa. No jotain sentään, kun kattojen pitää pysyä ylhäällä, ettei ihmisten tarvitse pelätä ja kuolla sinne alle.

Tekniikan alalta on julkistettu - BBC:ssä on video - Microsoftin Japanissa kehittäneen veden pintaan suunnatun kosketusnäytön, joka vesi sitten eri tavoin loiskuu ja toimii, kun siihen kätensä työntää. On se katsomisen arvoinen video, vaikken tiedä miten tarpeellinen keksintönä.

Itse kosketusnäyttöihin en ole hirveän tyytyväinen, tekstit poukkoilevat miten sattuu suuremmaksi ja pienemmäksi. Olisi ollut parempi järjestää nämä asiat ensin kuntoon ennen kuin menee vettä sotkemaan asioihin.

Toivomme kauppiaille menestystä joulumyyntinsä kanssa. Edellytyksenä olisi, että pienipalkkaisten ansiotasoa kohotettaisiin, että useammalla olisi rahaa ostella joululahjoja enemmänkin.

Näin vain muistutuksena siitä, että valtion talous pitää nostaa ostovoiman nostolla eikä veroja korottamalla, Kun suuremmat ansiot ja suuremmat myyntiluvut tuovat valtiollekin tarpeellista rahaa enemmän.

Virkamiehillä on jo tarpeeksi suuret ansiot. Enimmäkseen. Että pitää olla järkevä siis. Ja meillä ollaankin yleensä järkeviä, ihmisillä on oikeudenmukaiset käsitykset asioista ja ollaan melko vaatimattomia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti