8.11.2013

Että semmoista

Perjantai. Taifuuni Filippiineillä, Geneven Iran-neuvottelut, joissa Kerry mukana, Toronton ilman kontrollia esiintyvä pormestari, ja muuta melko laimeaa uutisointia.

Nokian Lumia on tulossa kauppoihin tämän kuun 22. päivä Amerikassa. Siitä kohistaan kuin suuresta tapahtumasta ikään. Eloppia uumoillaan Microsoftiin CEO:ksi. Jotain tuo mies teki oikein päästäkseen tälläiseen asemaan, missä saa jatkaa Lumian kohtalon kulkua.

Jos oli jokin ajatus tätä kirjoittamaan ruvetessa, niin nyt se on jonnekkin hävinnyt. On vähän flunssainen olo ja huomio kiintyy sen mukaisesti nielun ja nenän seutuun.

Mistä muistui mieleen nenäpäivä, mistä Suomessa puhutaan. Mikähän tälläinen nenäpäivä oikein on? Ja hyvähän se, että on jokin päivä, kun ei ole uutisia julkaistavaksi.

Vaikka olisi noita vakoiluasioita vaikka huru mykke, muttei niistä kukaan tiedä. Tietävätkö itse vakoilijatkaan, ihmettelen tässä vähän. Ja kaipa nekin viettävät perjantaita niinkuin muutkin. Mutta kiitollisena tietysti ajattelemme heidän vartiointiaan turvallisuuden ylläpitämiseksi.

Briteissä on kuultu sikäläisen vakoiluviranomaisen miehiä täysin poikkeuksellisesti julkisuudessa ensi kertaa milloinkaan. Siellä on tultu siihen päätökseen, että vihollinen hieroo käsiään tyytyväisenä ja osaa nyt näiden paljastusten jälkeen välttää viranomaisen tietojärjestelmät. Tämä antaa käsityksen, että vihollinen on teknologisesti hyvinkin sävi.

Tosin järjestelmät ovat kaikki länsimaalais peräisiä, että eiköhän niille nyt vielä pärjätä. Vaikka mitä näistä lausunnoista voi päätellä, ei ole ihan selvää sekään.

No niin, siinä on käsitelty päivän aiheet. Mieltä ylentävää ei nyt tullut pantua merkille. Kevättä voi vaikka odotella ja muistella kesän ihanuutta.

Ainakin on viikonloppu, että se on jo sellaisenaan puhdasta iloa.


1 kommentti:

  1. Vanhoja juttuja on kiva lukea. Ei voi kun hymyillä näille hyville ajoille, kun vertaa kaaokseen, mikä nyt on käsillä. :)

    VastaaPoista