7.9.2013

Toteamuksia - vaan johtaako toimintaan

Pitkä kierros tänään. Löytyi nimittäin monia mielenkiintoisia asioita.

Ensin tietysti vähän pakollista Syyrian asiaa. Kun sehän on sellainen tilanne, että nyt on siellä sun täällä todettu, että myrkkykaasua on käytetty ja syyllinen on maan presidentti.

Vaan mitä tehdä? Pommittaminen on niin koomillista, kun lännen tahot haluavat pitää tämän miehen vallassa, ettei synny valtatyhjiötä. Ketä pitäisi siis pommittaa? Kuinka vanhanaikaista tällainen ajattelu onkaan!


Se Syyriasta. Katse Australiaan. Siellä Murdochin tukema konservatiivi Abbott on voittanut vaalit ja on nyt siis uusi pääministeri.


Sitten: Lueskelin tiedeuutisia - taas. Nukkumisesta on uutta tietoa. Sitä kun ovat tiedeyhteisöt yrittäneet arvailla, että miksi ihmisen ja eläintenkin, pitää nukkua.

Nyt on hiiriltä löydetty ainetta nimeltä myelin, mitä erittyy nukkuessa. Se suojelee hermoja ja nopeuttaa niiden signalointia. Sitä sanotaan signaling englanniksi, kai se on tuollaista toimintaa siellä päässä. Tästä kertoo BBC.


USA Today kirjoittaa, että riisissä ja riisituotteissa on arsenikkia. Eniten sitä on ruskeassa riisissä, mitä on pidetty niin terveellisenä. Että ylettömästi ei pidä sitäkään syödä. Ei kuitenkaan ole terveydelle vaarallista, se on peräisin maaperästä, missä sitä luonnossa. Arsenikkia on kahta lajia, toinen on orgaaninen ja sitten se toinen, miksi sitä nyt sitten kutsutaankaan, englanniksi se on inorganic.


Teknologiasta löytyy uutinen, sekin BBC:llä, että salasanan voisi korvata pulssirannekkeella, mikä sormella touch screeniä koskettamalla omalla pulssisignaalilla pääsisi minne nyt sitten onkaan pyrkimässä. Minä en ainakaan aio mitään rannekkeita ruveta pitämään.


Pandoista oli juttua, että niiden vauvoille on kehitteillä äidinmaitoformula. Pandaäidit kun tahtovat hylätä poikasensa tarhassa ja joskus vahingossa aiheuttaa niiden kuoleman.

Tähän sananen. Pandat voisivat elää luonnossa, mihin voisi joka toisen puun oksalle laittaa kameran, joista kuvaa välittyisi livenä halukkaiden katsella.

Eläintarha eläimet ovat ressukoita ja säälittäviä vankeudessaan. Tässä viime päivinä oli televisiossa sellaista videota, missä jääkarhu oli alkanut uimaan selkäuintia edestakaisin koko päivän. Todettiin, että se oli pitkästynyt ja kyllästynyt elämäänsä. No, sen ruoka laitettiin sitten sellaisiin pakkauksiin, että se joutui tekemään töitä syödäkseen. Tämä vähän auttoi kuulemma.

Päästäkää ne vapaiksi, sanoo Uutisvahti.


Guardianista löytyy videota Nykin muotiviikolta. Esittelyn kohteena on ensi kevään ja kesän muoti. Silmiin pisti tendenssi miesten muodissa. Nimittäin siellä oli shortsi- ja polvihousupukuja. Onkohan tämä nyt jonkinlainen murtautuminen ulos miesten univormusta?


Herkkää viikonvaihdetta, silitelkää toisianne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti