26.9.2013

Maineet puntarissa

Jokin intialainen media kertoo, että Helsinki on maailman rehellisin kaupunki, jossa kahdestatoista lompakosta palautettiin 11. Toiseksi tulee Intian oma Mumbai. Tämä tuli vain tuollaisena Google Alertina, en klikannut lukemaan itse juttua.

Heh, Marimekko on menettämässä uskottavuuttaan design plagioinneilla. Nyt on taas asetettu eräs kangaskuvio kyseenalaiseksi.

Minä tässä nettisurffaillessa tulin sellaiseen paikkaan Guardianissa, missä esitellään Amerikan kansallispuistoja. Siellä on kuva Mammoth Lakesta, tässä kuvaan linkki. Oletteko samaa mieltä kanssani siitä, että mieleen tulee Sibelius monumentti Helsingissä.

Asiahan on niin, että taiteilijat saavat inspiraationsa ja ideansa jostain näkemästään ja kokemastaan. Kaiken ei tarvitse olla plagiointia tarkoituksella, vaan jokin hahmotus on jäänyt päähän, mistä se tulee sitten esiin, kun tulee.

No ainakin takuu varmasti vuorenrinteestä saa kuvanveistäjä ottaa mallia teokseensa. Jos nyt sitten on niin tehnytkään.

Muista asioista tänään tulee esille Michael Jacksonin omaisten oikeudenkäynti taiteilijan käyttämää viihdealan järjestelijää vastaan. Siinä on väitetty, että tuo firma on palkannut tämän lääkärin, joka antoi laittomasti Propofolia unilääkkeenä suoneen Jacksonille.

No, mutta kuitenkin omaiset ovat siis laskeneet, että Michael olisi vielä elämänsä aikana ansainnut 1,6 miljardia dollaria, jos olisi elänyt. Ja siksi vaaditaan rahallista korvausta siviilioikeudenkäynnissä.

Oikeudessa on esitetty hieno kavalkadi Michael Jacksonin musiikista ja esiintymisistä. Sieltä nousi allekirjoittaneen tajuntaan taas tuo upea We Are The World. Sekä vielä Man in the Mirror. Ne ovat ainakin siistejä kappaleita eikä esityksissä ole ollut mitään noloa liikehdintää.

No siis tämän päivän uutinen on se, että jury on nyt saanut asian ratkaistavakseen ja siitä odotellaan tulosta. Ei niin, että se mitään muuttaisi, mutta onhan kysymys isoista rahasummista ja saa nähdä miten asiat on tulkittu heidän taholtaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti