27.9.2013

No voihan nenä!

Nyt on uutisvahdin silmiin osunut ensimmäinen webcamera hakkerointi oikeudenkäynti. CNN:n uutisesta käy selville, että amerikkalaisen teinimissin webkameran kautta on nuorukainen ottanut hänestä alastonkuvia tytön tullessa suihkusta huoneeseensa ilman vaatteita.

Nyt tuo nuori mies on otettu kiinni kiristyksestä. Hän uhkasi julkaista näitä kuvia ja pilata tytön maineen. Tuosta samasta uutisesta käy selville myös, että

"Last month, it was reported that some high-end televisions with built-in cameras could be turned on without the viewers knowing.
Security cameras, lights, heating control systems and even door locks and windows are now increasingly coming with features that allow users to control them remotely. Without proper security controls, there's little to stop hackers from invading users' privacy, stealing personal information or spying on people."

Tässä muutama päivä sitten kirjoitimme täällä The Economist -lehden ohjeista, kuinka suojata itseään ja yritystään urkinnalta. Siellä ehdotettiin mm. että webcamera pitää peittää silloin, kun ei sitä käytetä. Siihen voi hakkeroitua täysin huomaamatta ulkoapäin ja kuvata ja katsella sitä, mitä huoneessa tapahtuu.

Toinen järkytys monelle voi olla se, että televisioissa on myös kameroita, joihin pääsee ulkoapäin katselemaan ihmisiä huoneessa. Tässä on linkki CNN:n uutiseen asiasta. Otsikko: Camera in your TV is watching you.

Mitä kamera tekee televisiossa ollenkaan? Ja miksei tästä asiasta ole ollut puhetta aikaisemmin? Nyt on tullut aika, jolloin salat tulevat julki tiputtamalla. Odotamme asiasta uutisointia Suomenkin medioissa.

No siinä on skeptikoille pureksittavaa ja voipi olla, että tarvitsevat terapiaa vainoharhaisuuteen, mikä ei olisi mitenkään harhaisuutta, vaan totuuden tunnistamista. Kuka terapoisi terapeuttejakin tästä asiasta?

Tuohon The Economistin juttuun viitaten uutisvahti miettii, että onkohan lyijyn futuurit nyt noususuunnassa?

:D

PS Pitää tässä vähän kirjoittaa lisää, kun jäi mietityttämään tämä tarkkailu, mitä voivat ketkä tahansa suorittaa ja siinä voivat viranomaiset jäädä toiselle tilalle ja kolmannelle.

Muutama vuosi sitten Hollywoodista tuli joku elokuva ulos, jossa päähenkilönä oli mies, joka oli täysin tietämätön olevansa tarkkailun alla. Elokuva on nimeltään The Truman Show ja pääosaa esittää koomikko Jim Carrey. Elokuva on vuodelta 1998 ja kertoo miehestä, joka täysin itse asioista tietämättä on päähenkilönä reality show:ssa, jota koko maailma katselee.

Olikohan tuo nyt jokin suunta, mitä kohti tarkkailu on edennyt vai oliko silloin jo tiedossa ja käytössä nämä kyttäysmenetelmät.

Että sellaisin ajatuksin. Koittakaa sopeutua. Minkälaiseksi maailma nyt muuttuu näiden julkistamisien seurauksena? Kertokaa, mitä mieltä olette.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti