4.9.2013

Kyllä se siitä ...

Noilla maailman kuuluisimmilla sanomalehdillä, tarkoitan tällä New York Timesia ja Washington Postia, on velvollisuus pitää yllä tärkeimpänä uutisena Syyrian asioita. Allekirjoittanut yritti tiedostaa todella tilanteen vakavuutta ja yrittää pohtia sodan mahdollisuuden vakavuutta.

Sitten Guardianista tuli esille juttu poliitikkojen älylaitteiden käytöstä työaikana. Eilen Yhdysvaltain McCain jäi kiinni pokerin pelaamisesta senaatin kuulustelun aikana, joka koski Syyriaan hyökkäämisestä. Tämä kuvaa poliitikkojen tiedostamisen tasoa. Siis niiden miesten, jotka päättävä lähtevätkö pommittamaan vai ei.

Joten jätän täällä ihmettelemisen pois ja antaa noiden lehtien olla lukematta, jotka siitä kirjoittavat. Olen vähän sitä mieltä, että koko asia liukenee pois päiväjärjestyksestä, jos asiasta ei puhuta enää enempää.


Sen sijaan otetaan esille paljon kivempia uutisia. Tuossa muutama päivä sitten oli kauhu-uutinen Kiinasta, missä pikkupojan silmät oli kaivettu päästä. Nyt kerrotaan, että syyllinen on pojan täti, joka on tehnyt itsemurhan nyt sitten. Mutta siis se mukava puoli asiassa on, että kuulemma pojalle asennetaan keinotekoiset silmät, joilla voi osittain nähdä.

BBC:ltä tulee esille kertomus ensimmäisen maailmansodan aikaisesta brittiupseerista, joka sai vankileiriltä mahdollisuuden matkustaa kotiinsa kuolevan äitinsä vuoteen äärelle. Ja tämä sillä ehdolla, että hän palaa takaisin. Kapteeni Robert Campbell piti sanansa Kaiser Wilhelm II:lle ja palasi vankeuteen. Ei uskoisi, mutta näin kerrotaan. Mitenhän on herrasmiehen sanaan uskominen nykyisten sotien aikana?

Espanjassa työssä olevat kiinalaiset työntekijät kuulemma ostavat Espanjan asuntoja syrjäisemmiltä alueilta. Asuntojen hinnat ovat kuulemma laskeneet puoleen vuoden 2008 jälkeen. Keskihintainen asunto maksaa 100 000 euroa. Että kysyntää on, jos joku havittelee hankkivansa sieltä eläkeasunnon, niin markkinat ovat lämpenemään päin.

Verkkosivu Invest in EU kirjoittaa, että Helsinkin lukeutuu maailman asuttavimpiin kaupunkeihin. Kaupunki rankkasi kahdeksanneksi Economist Intelligence Unitin tutkimuksessa. Helsinki on stabiili ja terveydenhoito hyvä.

Kyllä se siitä, jos kerran poliitikot voivat ottaa rennosti ja katsella pornoa ja pelata pokeria työaikana, niin ei tämä maailma taida olla kaatumassa. Ja kyllä se siitä, Microsoftia pitää kohdella kohteliaasti Suomessa, ettei pääkonttori lähde maasta pois. Nokian nimittäin. Vai mikä se firma on nyt, joka omistaa Nokian puhelintuotannon?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti