11.9.2013

Kieli keskellä suuta

Syyskuun yhdestoista. Viime vuonna oli vuosipäivänä Libyassa lähetystöisku, missä kuoli neljä. Nyt on sotia ja sanomia sodista ja uhkailuja sodilla. Tuomiopäivän mietteet ovat voimakkaat. Muiston ei pidä antaa haaleta, sillä työtä on vielä tehtävä. Vielä on kertomatta, että miksi se kolmaskin rakennus sortui tuhkaksi, mutta odotellaan. Ehkä asia selviää viimeisellä tuomiolla, missä Kaikkivaltias sen julkistaa.

-----

Suomessa on sosdemien puheenjohtaja ottanut ja julkaissut suositulta vaikuttavan kannan. Se koskee valtionyhtiöiden johtajiston palkankorotuksia, mistä hän kehoittaa pitäytymään. Meillä kun halutaan, että yleinen palkkataso ei nousisi. Tämä on sitä, että halutaan olla kilpailukykyisiä hintojen suhteen.

Vaan siellä korporaatioiden taseissa on kuulemma kuollutta rahaa. Tästä kirjoitti Reuters jokin aika sitten. Tämä raha pitäisi laittaa jakeluun, että massoilla olisi rahaa tehdä ostoksia. Mistä se talouden kasvu muuten tulisi? Nyt on korporaatioiden aika pitäytyä voitoista sen ajaksi, että maailman talous nousee kuopastaan. Sittenhän sitä rahaa voi taas takoa. Korporaatiojohtajien kuin myös poliittisten johtajien pitäisi tämä älytä.

-----

Täältä on viime aikoina puuttunut substanssia näistä horinoista. Myönnän sen. Itsekin tuntuu, kuin ei enää tiedä mistään mitään, kun on jättäytynyt kaikenlaisen populäärin napostelun varaan.

Täytyy tässä taas tarkistaa linjaa ja kiinnostua asioista uudestaan. Ne Saksan vaalit haalistavat uutisointeja vaikka mitä järkyttävää eri vaalitulokset saisivat asioissa aikaan, ei ole ollenkaan ollut tapetilla. Kaikkihan ne ovat yhtä lailla vailla ideoita. EUn väki, Olli Rehniä myöten ovat hiljaa, kun tässä jokin aika sitten maailman mediat haastattelivat niitä tämän tästä.

-----

Ei tässä mitään muuta kuin hymyjä, ne kohottavat omaa mielialaa tutkimusten mukaan.Toivottavasti myös muiden. Jotkuthan voivat kiukuspäissään vaan ärsyyntyä toisen hymystä.  :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti