20.9.2013

Kriitikon ajatusten juoksut

Omavaraisuus. Siinä tämän päivän ajatus.

Saksassa on vaalit ja joissain otsikoissa väitetään, että Saksa ei välitä Euroopasta, vaan vain itsestään. Mitä soopaa tämä on? Miten mikään maa tai ihminen tai yhteiskunta voisi välittää muista, ellei ole omavarainen ensin ja vauras?

Tästä allekirjoittanut pääsee taas mieliaiheeseensa. Talouden lamatilanteeseen, jossa on viime päivinä todettu, että huippurikkaiden - ei 1% vaan, yhden prosentin 1% ihmisistä on rikastunut muiden köyhtyessä.

Sehän on niin, että ne korporaatioiden kuolleet rahat on laitettava jakoon työntekijöille siten, että maailman massoilla on ostovoimaa. Silloin tulee taas toimintaa ja ideoita, mitä voi myydä ja kehittää maailmanmenoa.

Nyt tuntuu vain siltä, että ei ole muuta kehitystä kuin se, että samat yritykset, jotka ovat jakaneet asiakkaidensa tietoja salaa viranomaisille, yrittävät saada kaupaksi jotain kikkaskonsteja, millä voisi salata näitä tietoja.

Mitäs kehitystä tämä tälläinen on muka?

Steven Colbertin komediaohjelmassa oli haastateltavana entinen CIA:n agentti, joka oli kirjoittanut kirjan. No kirjasta en tiedä, mitä siinä on, mutta haastattelussa kävi selville, että tämä ihminen ei omista televisiota olleenkaan. Hmmm...

Niin, siis. Kyttäys on hypännyt ohi muun kehityksen. Kaikki muu on taantunut. Kai sitä elämää pitäisi jotenkin alkaa taas elämään?

Google Chrome on uudistanut sivujaan ja päättänyt laittaa etusivulle käyttäjän useimmin käydyt nettisivut. Ihan pyytämättä. Että ei kiitos, kyllä täällä jaksetaan etsiä ne esille ihan omin neuvoin. Olen tästä pikkusen ärsyyntynyt, kun viime aikoina on tästä yksityisyyden puutteesta on ollut niin paljon paheksuntaa.


Asiasta toiseen. Englannin ja Walesin vankilat aikovat ensi keväänä aloittaa täyden tupakointikiellon, kertoo BBC. Tämä menee sinne hyvien asioiden puolelle.

Sitten joku ansioitunut ihminen väittää, että sokeri on hengenvaarallinen aine. Siitä pitäisi olla varoitukset juomien kyljessä ja kaikissa makeistuotteissa. Vaaroja ovat siis ylipaino ja diabetes. Diabeteksesta on ikäviä seurauksia, kun ruumiinosia joudutaan amputoimaan jopa.

Kulttuuria tänään edustamaan on valittu alla oleva kuva, se löytyi Spiegelin sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti