16.9.2013

Hyvä viikon alku

Spiegel on haastatellut Donald Rumsfeldia. Uutisvahti ei jaksanut kiinnostua juttua lukemaan, kun tuo ihminen on menneen ajan, huonoa arvostelukykyä osoittanut poliitikko. Mitä niiltä kyselemään, joilla ei ole muuta valtaa kuin mielipiteet? Tai voihan sen lukea, kun niillä on yleensä hyvät haastattelut.
 - Käväisin lukemassa. Siellä puolustetaan edellisen hallinnon ratkaisuja, kuten arvelin olevan asioiden laita. R. on sitä mieltä, että edellisen hallinnon luomat rakenteet terrorin vastaiseen taisteluun ovat menestyksestä osoitus. On hän myös sitä mieltä, että nykyisen presidentin ratkaisut ovat tähän asti olleet melko hyviä. Ja että paras taistelu on se, mitä ei käydä.

-----

Bill Gates, Warren Buffett, Oraclen Larry Ellison - siinä Forbesin julkaisema Amerikan rikkaimpien kärki. Bill Gates on ollut kärjessä jo 20 vuotta. Niin aika rientää, tuo 90-luku tuntuu vielä olleen vastikään. Vaikka ei kai niiden mielestä, jotka ovat silloin syntyneet ja ovat nyt jo parikymppisiä. Heh.

-----

Tänään on nostettu Costa Concordia laivaa. Tuo laiva on maannut jo puolitoista vuotta karilla kyljellään. Mielestäni se on Italian koko tilaa kuvaava symboli kaikkine oikeuskäsittelyineen sun muuten. Vaarallisinta siellä on yleinen mentaliteetti, josta syystä Suomen ei koskaan olisi pitänyt ryhtyä rahojen kanssa kimppaan niiden kanssa.

-----

Guardianista katsottiin vain Lontoon muotiviikon kuvia. Siellä oli menossa Burberryn näytös. Siitä sanottakoon hyvänä puolena sellainen asia, että kankaat ja kuosit olivat enemmän vaatteita kuin Nykin muotiviikon esityksissä nähdyt. Hameen ja takkipuvun helma oli polven alapuolelle, mutta halkio edessä ylsi aina mallin vesirajaan saakka.

Guardianin viimeisimpiä uutisotsikoita esitellään tickerillä - vai sanotaanko näitä enää tickereiksi - joka kulkee liian nopeasti. Ei niistä teksteistä pysty muodostamaan käsitystä, mistä on kysymys. Sama on usein vaikeutena television uutistoimitusten teksteissä. Siis niissä, mitkä kulkevat kuvaruudun alareunassa. Niissä on usein mielenkiintoisempia uutisia kuin varsinaisessa ohjelmassa käsitellyt jahkailut.

-----

Uutisvahdin ennustus: Syyria ei aio enää käyttää myrkkykaasuja siviilejä vastaan. Ja sen lisäksi sanottakoon, että 60 minutes esitti eilen jo alkuviikosta viime viikolla tehdyn toimittaja Charlie Rosen Assadin haastattelun. Siinä Assad kyllä voitti. Rosen kyselyt vaikuttivat liian kevyillä tiedoilla tehdyiksi.

Tuon jälkeen oli pieni Obaman haastattelu, jossa presidentti esiintyi erittäin fiksusti. Siinä ei ollut mitään hikeentymisen merkkejä ja asiasta pääsi siihen käsitykseen, ettei pommeja aleta ihan pian sinne pudottelemaan.

+++++

Hyvä viikon alku siis.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti