18.9.2013

Hymyä huuleen ja palkankorotus voi tulla

Tyytyväiset ihmiset tienaavat enemmän, kirjoittaa Guardian. Tämä tieto perustuu austraalialaiseen tutkimukseen. Lehdessä kirjoitetaan asiasta tarkemminkin. Otsikko kuuluu Does being happy help you earn more?

Tutkimuksen tulokset osoittavat, että ihminen, joka on täysin tyytyväinen elämäänsä, ansaitsee yli 1700 dollaria enemmän kuin se, joka on tyytymätön elämäänsä.

Onkohan tällä tutkimustuloksella ansaittu jokin akateeminen meriitti? Kun välittömästi tulee pessimistin mieleen se, että eiköhän tuo tyytyväisyys johdu itse asiassa paremmista tienisteistä, eikä päinvastoin.

No, voihan sitä hymynaamaa näyttää varmuuden vuoksi, kun se saa oman mielialan kohoamaan ja jos hyvin käy, niin tulotkin lisääntyvät samalla.

Hohhoijaa.

Niin siis, maailma on kohissut taas joukkosurman takia. Siellä on tullut selville, että militarimies sai ostaa laillisen aseen ja oli oikein luvalla saanut mennä sinne, missä ampui tusinan ihmisiä kuolleeksi.

Ei meillä jakseta kauheasti tälläistä ihmetellä. Ajatus vain kulkee siihen, että mikä oli motiivi, mutta kaipa sitä voi ruveta ampumaan pelkästä turhautumisesta, kun on hieno ase ostettu, niin jotainhan sillä pitää sitten tehdä.

Ampuja oli kuullut ääniä lattiasta, katosta ja seinistä. Sekä oli kertonut, että häntä on täristetty mikroaalloilla niin, ettei ole voinut nukkua. Piti muuttaa majapaikkaa monta kertaa, mutta nuo äänet seurasivat mukana.

Niinpä niin.

Ei varmaan ollut kovin tyytyväinen elämäänsä tuo. Jotain saatavia oli työsopimuksista tulematta ja mitä kaikkea. Ehkei tuo ihminen olisi ollut tutkimusmateriaalia tuohon onnellisuustutkimukseen ihan nappiin, mutta tulokset kyllä sopivat tapukseen.

Maailmalla ei sen enempää ole tapahtunut. Kun on tuo vuorokauden ympärinen uutistulva, niin jotainhan siellä yritetään osoittaa pääaiheiksi, mutta sitähän se on vain, elämää.

No, hymyilkää, niin saadaan nähdä tuleeko palkankorotus. :)

PS Muistakaa kertoa täällä ensimmäisenä, jos tulee. Vai mistä kakskymppisestä meillä Suomessa oikein kohistaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti